Liljan föll tungt hemma mot Sala!

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan ser ut att missa spel i Allfyran efter att ha förlorat hemma mot Sala HK.

Det blev en ganska intensiv start på perioden där Liljan trycker på och åker på en kontring och 0-1 ganska omgående. Det var sedan gästande SHK som förde matchen och kom till de vassare avsluten. Men i slutskedet av perioden så höjer sig hemmalaget och får fast pucken offensivt där Patrik Cederlöv får en bra chans att kvittera, men gästernas målvakt räddar. Spelet vänder och det är i stället 0-2 ganska billigt med endast 19 sekunder kvar att spela av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra perioden blev betydligt bättre då hemmalaget tävlar bättre och det skulle komma att ge utdelning. Redan efter 45 sekunder har Andreas Näslund ett friläge som gästernas keeper räddar. Liljan jagar ett reduceringsmål, men istället kommer 0-3 som är ganska ologiskt sett till matchbilden. Man skulle dock få kontakt då man tilldöms en straff dryga minuten senare som Jesper Jensen iskallt förvaltar till 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden blir stökigt då SHK nu agerar frustrerat och drar på sig mängder av utvisningar och det kom att kosta tillslut. Först har William Jernberg en puck i insidan av stolpen med knappa 10 sekunder kvar att spela av perioden och pucken landar sedan hos Felix Wallin som kan reducera till 2-3 i spel fem mot fyra precis innan periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje periodens första halva går till hemmalaget som jagade en kvittering och det var också när ett par gånger. Närmast var Patrik Cederlöv som tog sig in i slottet och avslutade bra men gästernas keeper räddar. Istället kommer en helt avgörande sekvens för matchen då Liljan åker på en utvisning som kostar 2-4 och bara 15 sekunder senare kommer matchavgörande 2-5. Det blir sedan även 2-6 innan matchen är slut.

– Trist såklart att vi inte kan vinna den här så viktiga matchen. Vi gör det så bra framför allt i den andra perioden och första 10 minuterna av den tredje perioden, men utvisningen kostade oss tyvärr matchen och troligtvis även chansen att nå Allfyran, Konstaterar Liljan-tränaren Alexander Sjögren som ger Felix Wallin extra beröm för sin insats i mathen.

HC Liljan – Sala HK 2-6 (0-2,2-1,0-3)

Skott: 22-32 (9-11,7-10,6-11)

Målskytt Liljan: Jesper Jensen, Felix Wallin

Herrfyran >>>

Lämna ett svar