Liljan föll knappt mot tabellettan!

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan fick inkassera en knapp förlust hemma mot tabellettan Solna SK i Allfyrans 5:e omgång.

Tyvärr förlorar vi efter en bra match med många chanser. Det känns som att vi nu har hittat tillbaka till att spela enkelt, och löser situationerna betydligt bättre, berättar Liljan-tränaren Alexander Sjögren.

Första perioden blir lite svängig och chanser åt båda håll, dessvärre går Solna ur den som segrare i ledning med 0-2 och Liljan har uppförsbacke.

I andra perioden blir hemmalaget lite långa och tappar markeringar som blir kostsamma. Det inleder med att Liljan-keepern Pelle Olofsson nyper en straff som borde ge energi, men istället så är det ändå gästerna som gör nästa mål i matchen. Det skulle komma att bli en händelserik period och Liljan kan också reducera till 1-2 genom Patrik Cederlöv, men med bara 15 sekunder kvar att spela av perioden så lyckas gästernas Andreas Gurfeldt pilla in jobbiga 1-3.

I den tredje och sista perioden pressar Liljan tabellettan länge. William Jernberg reducerar till 2-3 i spel fem mot fyra, men den glädjen blir kortvarig. Dryga minuten senare är det 2-4, men Liljan tar sig in i matchen igen då Andreas Näslund gör 3-4 och då är det dryga åtta minuter kvar att spela.

Återigen så tar hemmalaget inte chansen att ta poäng, man släpper in 3-5 bara 29 sekunder senrae och orkar sedan inte komma tillbaka igen.

– I tredje så tycker jag att hela laget lyfter sig och vi presterar bra och pressar dem. Känns surt då vi gör en bra match, men vi tar nya tag mot Tullinge på söndag, avslutar Sjögren.

HC Liljan – Solna SK 3-5 (0-2,1-1,2-2)

Skott: 35-48 (11-16,10-18,14-14)

Målskyttar HCL:

Pim: 30 (6:2:22) – 31 (0:4:27)
Publik: 34

Resultat & tabell >>>


Lämna ett svar