LiIjan vann igen!

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan tog sin andra raka seger i Herrfyran genom att bortabesegra Wattholma IF.

– Vi ställer upp med endast 12 utespelare mot Wattholma och vi gör en bra förstaperiod och leder med 2-0, berättar Liljan-tränaren Alexander Sjögren.

Det är mållöst länge i perioden, men inom loppet av två minuter så ser Jesper Jensen till att Liljan kan gå till periodvila i ledning. Inledningen av mellanakten blir lyckosam för Liljan som trots spel fyra mot gör 0-3 genom Felix Eriksson, men sedan blir det lite tuffare spel och Wattholma höjer sig ett snäpp.

– Andreas Näslund åker på en tackling och får sargkanten rätt i ansiktet och får två jack.  Han utgår från isen och uppsöker sjukhus. Efter denna incident så tappar vi fokus och blir griniga vilket resulterar till utvisningar vilket Wattholma tar vara på och det är 3-3 inför den tredje perioden, berättar Sjögren.

Liljan flyttar fokus och kommer ut bättre i den tredje och sista perioden. Med dryga halva perioden spelad så kommer också 3-4 genom Robin Jernberg.

– Vi höjer vi oss och lyckas göra ett mål! Sedan gör grabbarna en ruskigt bra insats och vi lyckas hålla undan. Riktigt skön seger och en mycket bra insats av samtliga spelare som var med, sedan vill jag ge ett extra plus till Jesper Jensen, avslutar Sjögren.

Wattholma IF – HC Liljan 3-4 (0-2,3-1,0-1)

Skott: 19-39 (8-15,6-10,5-14)

Målskyttar Liljan: Jesper Jensen 2, Felix Eriksson, Robin Jernberg.

Utvisningar: 56min – 8min
Publik: 15

Herrfyran >>>

Lämna ett svar