Legend gör comeback!

Välkommen tillbaka Andreaz ”Z:a” Persson. Foto: Kent Lundqvist

Ett skadedrabbat ESK Hockey med fem raka segrar i Hockeyettan stärker upp med Mr. ESK Hockey- Andreaz ”Z:a” Persson till veckans matcher med start ikväll borta mot Kumla HC.

ESK Hockey som har en hel räcka spelare på skadelistan får in ett fantastiskt tillskott i Legenden och klubbens bäste poänggörare genom tiderna – Andreaz Persson. Det blev 13 säsonger, ca:510 matcher, 244 mål och 382 assist för ESK Hockey innan han lade skridskorna på hyllan. Eller?

Foto: Kent Lundqvist

Nej, jag har hållit igång men på en helt annan nivå, på veteran nivå två dagar i veckan, skrattar Andreaz emellan övningarna på tisdagens träning. Jag håller igång och tränar, men det som saknas är hockeytempot för den här nivån såklart.

Hur gick tankarna när ESK hörde av sig?

– Det var inget svårt beslut, om ESK behöver hjälp så ställer jag upp, säger Andreaz.

Hur ser du på att komma in under en så kort sejour?

– Det passar utmärkt, jag är och har varit med och tränat den här veckan och spelar imorgon (ikväll) mot Kumla HC borta och hemma mot Forshaga på söndag, jag tror att jag kan bidra med lite stöd åt killarna och jag får gå på rutin och entusiasm för det här är kul, avslutar Andreaz.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra injektion för laget och Andreaz är en toppen kille som passar perfekt in i laget. Killarna sträcker såklart på sig när han kommer med, det märks att alla tycker det är kul och det ger en liten kick för grabbarna, medger tränare Robert Kimby.

Hur går tankarna inför mötet med Kumla?

– Ett lag som krigar om poäng och säkerligen vill göra allt för att vinna hemma. Vi vill fortsätta jobba med våra processer och vara noggranna i det vi gör, framför allt så behöver vi vara bättre med från start än tidigare matcher. Visst vi gör 1-0 senast redan efter 20 sekunder, men det är spelet som behöver klicka i direkt, menar Kimby.

Matchfakta:
Kumla HC – ESK Hockey, Hockeyettan Västra: 10:e omgången.
19:00 i ICA Maxi Arena.

Senaste mötet ESK vs Kumla HC:
4-3 OT seger borta 10:e januari.
Läs mer om den matchen >>>

Nyheter i truppen:
Johan Viktorsson, Tim Friberg, Andreas Lindqvist, Dennis Näslund skadade och Fredrik Juhlin tveksam då han under tisdagens träning var sjuk.

– Jag känner att det blir bättre och jag har jobbat måndag och tisdag, skall försöka smyga igång på torsdag och känna mig för, berättar lagkapten Andreas Lindqvist.

– Det råder delade meningar gällande min axelskada, någon säger operation och någon säger att det inte behövs, men det handlar om att jag är borta för den här säsongen och i värsta fall är jag borta ett år, berättar Dennis Näslund.

Sagt om motståndet:
Tabellfemma med 14 poäng och jagas närmast bakom av IFK Arboga på 12 poäng om att slippa kvala sig kvar i Hockeyettan.

 

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar