Långt och trist på Lådö IP!

Ingen klang & jubelföreställning på Lådö IP. Foto: Kent Lundqvist

SK Elvan föll i en trist och tempolös match hemma på Lådö IP mot topplaget Skuttunge SK.

Ett starkt reducerat Elvan stod upp i knappa 70 minuter mot tabelltvåan Skuttunge SK i en match som var en av de tempo fattigaste och tristaste denna säsong.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi visste på förhand hur SSK skulle spela och vi höll emot och stod upp bra så länge vi orkade, säger tränare Per Lygnegård.

Det blev en händelsefattig första halvlek där båda lagen spelade tight och snålt. Hemmalaget försökte spela men det var påtagligt att det vara många på ovana positioner och gästerna tjongade fotboll i alla lägen.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga halvtimmen spelad tar dock Elvan ledningen, om än en smula turligt. Eric Forslund slår en frispark från vänsterkanten in mot högen av spelare som alla missar bollen som letar sig i mål till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra händelsen i halvleken är mindre rolig för hemmalaget, målvakten Emil Eriksson får lämna matchen med en trolig hjärnskakning efter en kollision med en av bortaspelarna.

Foto: Kent Lundqvist

– Inte kul då vi redan på förhand var kort om folk och tvingades nu ställa utspelaren Andreas Hagman i mål, konstaterar Lygnegård.

Den andra halvleken blir lika trist som den första men nu börjar Elvan att krokna. Det ger ett litet övertag till gästernas som fortsätter att mata in långa bollar i offensiv box. Det skulle tillslut också ge utdelning då Simon Skans gör 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Tio minuter senare så gör också SSK en smula turligt, kopia av 1-0 målet, 1-2 på en frispark direkt i mål. Elvan går ganska omgående ned på en trebackslinje i ett sista försök att få med sig poäng, det straffar sig omgående då Kåre Karyd fastställer slutresultatet till 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

– Ingen stor match men vi står upp så gott vi kan och ingen skugga skall falla över dem som kunde och spelade idag. Det är svårt att ta poäng mot topplagen om vi inte har alla på plats, vi fick två sena återbud idag och det kostade oss poäng vill jag påstå, summerar Lygnegård.

SK Elvan – Skuttunge SK 1-3 (1-0)

Målskytt SKE: Eric Forslund.

Varningar: 2-1

Publik: 25

Spelarbetyg SKE:

Spelarbetyg SKE:


Joakim Johansson


Petter Sundell


John Loberg

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar