Landslagsuppdrag på hemmaplan!

Foto: Kent Lundqvist

Landslagsuppdrag på hemmaplan för både för herrar & damer där Enköping är representerade.

I helgen är det dubbelarrangemang för de Svenska damerna & herrarna i rugby i Malmö.

Fd ERK spelaren Tim Johansson och Grillan Grillfors. Bild: ERK

Herrarna med Grillan Grillfors i truppen ställs mot Luxenburg och damerna med Emma Hellsten Bjur, Sara Lennvall och Emma Skagerlind ställs mot Finland.

– Ja nu är det äntligen dags för 15’s!  Vi spelar årets första match i 2019-2020 REIC WOMEN TROPHY. Om två helger så spelar vi emot Tjeckien, berättar Skagerlind.

Vad tror ni om era chanser?

– Självklart går vi för att vinna. Vi har ett starkt lag, nu gäller det bara att intill matchen få en gemensam syn hur vi ska spela. De ska bli väldigt kul att få lyda under Claire Cruikshauk som är våran nya förbundskapten! Självklart så gäller det även att väcka den Svenska vikingen i oss!

Emma Skagerlind. Bild: ERK

Vad vet ni om motståndet?

– Efter att ha sätt matchen från några veckor sedan mellan Finland och Tjeckien så finns det ett par hållpunkter. Vädret kommer att vara runt 9 grader och regn. Vi behöver spela basic rugby och göra säkra anfall ”behålla boll”. Tighta ihop vid anfall och komma i hårda linjer. Deras nyckelspelare är nr:13 och det gäller att få ner henne tidigt samt att hon är duktig på turn overs, avslutar Skagerlind.

Lämna ett svar