Landslagssamling med spelare från trakten!

Albert Lyckåsen fostrad i Bålsta HC. Foto: Privat

Traktens unga talanger har under några säsonger lämnat för spel i storklubbar och det ger resultat, nu drar det ihop sig till landslagssamling i Upplands-Väsby 13-17/12 för Team 17 & 18 och tre av dem är med.

Tre av traktens unga hockeytalanger som lämnat för storklubbar runt om i Sverige är kallade till December Elitcamp som går av stapeln i Upplands Väsby (Vilundaparkens Ishall) och Norrtälje (Contigahallen). Syftet med campen är att bland annat genom ämnen som näringslära och landslagens spelidé utveckla och informera spelare om vad som krävs för att bli en elitspelare. Men också en inventering av bruttotrupperna som skall bantas inför framtida uppdrag.

För TEAM 18 är huvudmålet VM i 9-29 april 2018 i Magnitogorsk (Ryssland), men innan det så skall det spelas en 5-nationsturnering i Plymouth (USA Hockey Arena), USA, den 13-17 februari som sista genrep inför VM.
Deltagande länder: Sverige, Finland, Tjeckien, Ryssland och USA.

I Team 18 finns de båda Enköpingsprodukterna Jonatan Berggren (forward i Skellefteå AIK) och Filip Hasa (back i Frölunda HC).

För TEAM 17 är nästa steg efter detta läger en 5-nationsturnering i Finland, 14-18 februari 2018.
Deltagande länder: Sverige, Finland, Tjeckien, Ryssland och USA.

I Team 17 finns Bålstaprodukten Albert Lyckåsen (back i Linköpings HC) och han säger så här inför Elit-Campen:

Känns mycket bra, var inte helt 100 på att komma med för jag har haft det lite tungt i min nya miljö i Linköping, har inte kunnat spela mitt spel till 100 procent.

Vad hoppas du på att få ut av campen?

Ska försöka spela ut mitt spel mer och kriga om platsen till nästa turnering i Finland, avslutar Albert.

 

Lämna ett svar