Landslagssamling med spelare från trakten!

Albert Lyckåsen mitt i högen av Team 17. Foto: Privat

Landslagssamlingen i Upplands-Väsby 13-17/12 för Team 17 & 18 blev lyckad, men inga svar om framtiden.

Tre av traktens unga hockeytalanger som lämnat för storklubbar runt om i Sverige var kallade till december Elitcamp som gick av stapeln i Upplands Väsby (Vilundaparkens Ishall) och Norrtälje (Contigahallen). Syftet med campen var att bland annat genom ämnen som näringslära och landslagens spelidé utveckla och informera spelare om vad som krävs för att bli en elitspelare. Men också en inventering av bruttotrupperna som skall bantas inför framtida uppdrag.

För TEAM 18 är huvudmålet VM i 9-29 april 2018 i Magnitogorsk (Ryssland), men innan det så skall det spelas en 5-nationsturnering i Plymouth (USA Hockey Arena), USA, den 13-17 februari som sista genrep inför VM.
Deltagande länder: Sverige, Finland, Tjeckien, Ryssland och USA.

I Team 18 finns de båda Enköpingsprodukterna Jonatan Berggren (forward i Skellefteå AIK) och Filip Hasa (back i Frölunda HC).

Det gick bra och var kul, men det gavs inga besked om februari eller april, det kommer ut några veckor innan, berättar Jonatan.

För TEAM 17 är nästa steg efter detta läger en 5-nationsturnering i Finland, 14-18 februari 2018.
Deltagande länder: Sverige, Finland, Tjeckien, Ryssland och USA.

I Team 17 finns Bålstaprodukten Albert Lyckåsen (back i Linköpings HC) och han säger så här om Elit-Campen:

Det gick bra tycker jag, det var allt från teori till fyspass, isträning och internmatcher. Jag fick en hel del istid och en assist mot Team 18. Vi har inte heller fått några besked ännu inför februari, berättar Lyckåsen.

 

Lämna ett svar