LAIBC vann måstematch!

LAIBC pustar ut efter en viktig seger. Foto: Kent Lundqvist

Lamadjurets AIBC vann måstematchen hemma mot tabelljumbon Västerlöfsta IBF med 12-7 (2-0,5-1,5-6).

Det var egentligen inget snack om att LAIBC skulle ta en välbehövlig trepoängare då man redan från start tar kommandot i matchen och får med sig 2-0 efter 20 spelade minuter, Adam Andersson gör 1-0 efter en tilltrasslad situation framför mål och Max Gustafsson 2-0 i fritt läge framför mål.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten stänger LAIBC matchen trodde vi då man skrotar gästerna med att göra 7 mål utan att egentligen förta sig. Men ett sent reduceringsmål av gästernas Max Edberg ger tydligen VIBF ett nytt energipåslag.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den tredje går klart till gästerna som med 9,20 spelat har närmat sig och är bara efter med 5-8. Då tar hemmalaget en timeout för at bringa ordning och det hjälper en stund då Hampus Gustafsson gör 9-5.

Foto: Kent Lundqvist

Men då kommer ett sista sprattel av gästerna som gör både 6-9 & 7-9 på några sekunder, men som tur är för hemmalaget så svarar man med att göra 10-7 & 11-7, och då har det bara spelats dryga minuten! Matchen slutar tillslut med 12-7 efter att Max Gustafsson fastställt slutresultatet i slutskedet av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vet inte vad som händer här i sista perioden, men det är inte bra. Det är dock skönt att vi tar tre poäng och vinner matchen, det var viktigast. Första perioden var okey och den andra var riktigt bra, summerar tränare John Andersson.

Lamadjurets AIBC – Västerlöfsta IBF 12-7 (2-0,5-1,5-6)

Målen LAIBC: Patrik Rämström 3, Max Gustafsson 3, Emil Algesson 3, Hampus Gustafsson 2, Adam Andersson.
Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar