LAIBC föll i sexpoängsmatch!

Foto: Kent Lundqvist

Lamadjurets AIBC förlorade den så viktiga sexpoängsmatchen borta mot IBK Enhörningarna med 8-9 (2-3,4-2,2-4) i herrtreans 13:e omgång.

Det var en het match som väntade LAIBC borta mot IBKE, hemmalaget på kvalplats med 10 poäng och LAIBC under kvalstrecket på 9 poäng.

Matchen exploderade inledningsvis och det var två mål gjorda redan efter 2,44 spelat av matchen fördelat på 1-1 där Joakim Johansson kvitterat hemmalagets ledningsmål. Det skull fortsätta vara öppna spjäll defensivt i denna match och efter första perioden så är det leding för hemma laget med 3-2.

I mellanakten är det LAIBC som tar kommandot och vänder på steken, Jonas Hagman (3-3) och Patrik Rämström (3-4) med dryga minuten spelat. När sedan Adam Andersson trycker in 3-5 är greppet kopplat om de viktiga poängen.

Innan perioden är slut så kommer dock hemmalaget tillbaka och inför den tredje perioden är det ledning med 6-5 för LAIBC. Den sista perioden startar bra där Rämström gör 5-7, men hemmalaget vägrar att ge sig och svarar med att reducera och kvitteratill 7-7 inom loppet av knappa två minuter.

LAIBC svarar omgående med återtar ledningen dryga minuten senare då Linus Byling gör 7-8. Det är ett resultat som står sig länge och ser ut att vara ett vinnande. Då kommer en sur avslutning för LAIBC som får se hemmalaget kvittera till 8-8 och avgöra med 9-8 med 57:46 på matchuret.

IBK Enhörningarna – Lamadjurets AIBC 9-8 (3-2,2-4,4-2)

Målen, LAIBC: Patrik Rämström 4, Joakim Johansson, Adam Andersson, Jonas Hagman, Linus Bylin.


Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar