LAIBC derbyvinnare!

Det blev som väntat ett tight derby mellan LAIBC & EIBK. Foto: Kent Lundqvist

Lamadjurets AIBC stod för en liten skräll mot ett formstarkt Enköpings IBK hemma i Örsundsbro sporthall i herrtreans 14:e omgång då laget vände och vann med 7-6 (2-1,1-4,4-1).

– Jag hade en bra känsla inför det här derbyt och äntligen fick vi visa hur bra vi kan vara, säger en nöjd LAIBC tränare – John Andersson.

– Som vanligt har vi svårt borta mot LAIBC och man kan konstatera at vi sett över 60 minuter gör en ganska medioker match, konstaterar EIBK tränaren Andreas Olofsson.

LAIBC som kom till start med sitt bästa lag så här långt i serien visade omgående att man var på plats för att kriga om poängen. Det gav också resultat då hemmalaget gör 1-0 med 9,28 spelat då Jonas Hagman hittar unge Adam Andersson (16år) som friställd framför mål överlistar Rasmus Larsson i EIBK målet.

Foto: Kent Lundqvist

Efter målet fortsätter hemmalaget att spela bra och disciplinerat defensivt vilket också ger 2-0 på en blixtrande omställning där vi får se Jocke Johansson hitta Linus Bylin med en diagonalare och han direkt passar in till Jonas Hagman framför mål som är klinisk i avslutet.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK som så här långt haft mycket boll men varit uddlösa replikerar 17 sekunder senare då Linus Sjöqvist framspelad av Peter Eriksson-Ahlin snärtar in 1-2 från sin vänsterkant.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra och intensiv period av oss som också ger utdelning, vi kommer in i matchen bra och får såklart bra energi av målen, menar Andersson.

– Det är ingen bra period av oss och vi ger dem en matchbild dem vill ha med sina omställningar, konstaterar Olofsson.

I mellanakten är det ett annat EIBK som nu flyttar bollen bättre och stänger ned hemmalagets omställningar bättre. Hemmalaget lockas nu i stället att flytta fram i sina positioner och det straffar sig då man åker på ett baklängesmål på en kontring där Sjöqvist sätter sitt och gästernas andra mål i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Då hittar LAIBC tillbaka i sitt mer defensiva spel och får omgående utdelning då hemmalaget återtar ledningen med 3-2 på en snygg kontring där Jonas Hagman hittar Johansson som målar.

Den glädjen blir dock kortvarig då EIBK svarar med att kvittera till 3-3 direkt genom tremålsskytten Sjöqvist och sekunder senare är det även 3-4 efter att Simon Äng prickskjutit från vänsterkanten.

Foto: Kent Lundqvist

Samme Äng utökar också gästernas ledning till 5-3 innan perioden är slut i spel fem mot fyra och känslan är att EIBK nu har bra kontroll på händelserna, eller?

Ingen dålig period av oss, men EIBK är effektiva och får kanske göra något mål för mycket i perioden, menar Andersson.

– Jag är ändå inte helt nöjd med perioden, vi får inte upp det tempot i spelet vi vill. Visst vi gör 4-1 i perioden, men jag känner ändå inte att vi har kontroll på det här, menar Olofsson.

Olofsson fick rätt. EIBK ställde sig på hälarna och fick se Johansson levererar en diagonlare till Dennis Eriksson Brown som från högerkanten smäller in 4-5 och det var match igen. Direkt på tekning kommer också 5-5 där Max Gustafsson tar 4 sekunder på sig att hitta målet.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är det en smula virrigt i EIBK som tappar sitt positionsspel helt och det öppnar för hemmalagets snabba och bra uppspel. Andreas Hagman slår en distinkt och bra passning i djupet på Patrik Rämström som nyper till direkt från vänsterkanten och gör 6-5.

Foto: Kent Lundqvist

Nu verkar EIBK förstå att matchen är på väg att glida dem ur händerna efter att hemmalaget ganska snabbt 3-0 i perioden. Man sätter nu upp tempot och skapar chanser. Sjöqvist har en jättechans att kvittera, men friläget räddar hemmalagets Jonatan Gustavsson med en svettig parad.

Foto: Kent Lundqvist

Tiden börjar rinna iväg för gästerna som nu chansar med att lyfta sin målvakt för spel sex mot fem, men då gör Rämström 7-5 i öppen kasse och matchen är slut, eller?

Foto: Kent Lundqvist

LAIBC drar ganska direkt på sig en utvisning och det kommer en snabb 6-7 reducering i spel sex mot fyra genom Jonatan Hillerstig, och det är 28 sekunder kvar att spela. LAIBC håller dock undan och tar en välbehövlig och skön derbyseger.

Foto: Kent Lundqvist

En riktigt skön seger och jag tycker den är rättvis sett över 60 minuter. Vi får äntligen spela med fullt lag och så får vi utdelning. Det är en kollektivseger och alla står verkligen upp i matchen, berömmer Andersson.

– Vi har svårt här ute och får verkligen inte till det fast vi vet hur dem vill ha matchbilden. Tyckte vi var på gång och med det skulle ha en chans att bryta vår dystra historik här i Örsundsbro, summerar Olofsson.

Lamadjurets AIBC – Enköpings IBK 7-6 (2-1,1-5,4-1)

Målen,

Period 1: 1-0 (09:28) Adam Andersson, 2-0 (14:17) Jonas Hagman, 2-1 (14:36) Linus Sjöqvist.
Period 2: 2-2 (26:41) Linus Sjöqvist, 3-2 (31:44) Joakim Johansson, 3-3 (32:01) Linus Sjöqvist, 3-4 (32:15) Simon Äng, 3-5 (35:55) Simon Äng.
Period 3: 4-5 (47:53) Dennis Eriksson Brown, 5-5 (47:57) Max Gustafsson, 6-5 (54:21) Patrik Rämström, 7-5 (58:41) Patrik Rämström, 7-6 (59:32) Jonatan Hillerstig.

Publik: 120

Spelarbetyg LAIBC:


Joakim Johansson LAIBC


Jonas Hagman/Linus Bylin LAIBC


Adam Andersson LAIBC/Linus Sjöqvist EIBK

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar