Läget inför Allsvenskan 2021.

Det är några månader kvar innan fotbollsallsvenskan kickar igång igen, och det var inte allt för längesedan som vi avrundade föregående säsong – men det finns trots allt all anledning att redan nu blicka mot det som komma skall.

Försäsongen är igång, lag kastar om i sina trupper, spelordningen är spikad och de första åtta omgångarna har till och med tilldelats sina avsparkstider. Det finns med andra ord redan nu en hel del att nysta i för den som börjat ladda upp inför Allsvenskan 2021.

Förhandsfavoriterna

Ett tydligt tecken på att den Allsvenska säsongen faktiskt närmar sig är att spelbolagen börjar erbjuda spel på säsongens möjliga utfall. Besöker vi några av våra största bettingsidor så kan vi se att det är precis vad som har hänt den senaste tiden.

Mycket kan hända och ändras innan första matchen rullar igång, men redan nu finns det en klar förhandsfavorit samt några givna utmanare – åtminstone baserat på oddsens indikationer.

Det senaste decenniets gigant inom svensk fotboll, Malmö FF, går in även i kommande säsong som den stora favoriten. Efter en aningen knackig inledning under fjolårssäsongen så vann Malmö till sist Allsvenska tämligen enkelt. Än så länge ser klubben ut att hålla det guldvinnande laget relativt intakt, vilket gör dem till en given favorit även under 2021.

Att satsa en slant på att Malmö kommer vinna Allsvenskan 2021 skulle i dagsläget inte generera en stor summa i gengäld, men spelbolagen presenterar också några potentiella utmanare med högre odds. I första hand är det Djurgårdens IF och BK Häcken som de flesta bettingsajter verkar se som de närmaste utmanarna om guldet. Flera av sidorna har dessutom lag som Hammarby, IF Elfsborg och AIK som inte helt osannolika kandidater till SM-titeln.

De nederlagstippade

Det finns även några klara favoriter till vilka som förväntas få det tufft under årets Allsvenska. Baserat på oddsen så ser det ut att bli en kort sejour i den högsta divisionen för nykomlingen Degerfors IF. Nyligen uppflyttade lag tenderar i regel att vara inblandade i bottenstriden och Degerfors får minst sagt se sig som en underdog under säsongen.

Även den andra nykomlingen, Halmstads BK, tros få det kämpigt under säsongen, tillsammans med bland annat Östersunds FK, Varbergs Bois och Kalmar FF. Kalmar har klarat sig kvar i Allsvenskan med nöd och näppe de senaste två säsongerna och spås alltså att få det svårt även i år.

Stormatch redan i premiären

Spelschemat för de första åtta omgångarna av Allsvenskan 2021 är som sagt redan fastställt, och de första matcherna spelas den 10 april. Säsongen rullar då igång med dunder och brak – i premiärmatchen ställs nämligen storlagen Malmö och Hammarby mot varandra.

I övrigt kommer den första omgången bland annat att bjuda på ett västkustderby mellan Halmstad och BK Häcken, och två av de potentiella kandidaterna till SM-guldet, Elfsborg och Djurgården, möts också i den första omgången.

Den Allsvenska premiären är årligen ett av våra säkraste tecken på att våren är här, och även om det är ett tag kvar tills vi har nått det punkten så har fotbollssverige redan påbörjat uppvärmningen – och det är åtminstone ett tecken på att ljusare tider är på väg.

Lämna ett svar