Kvantumspelen 2018

Foto: Kent Lundqvist

Den 8 september hölls den årliga tävlingen Kvantumspelen. Förra året firade tävlingen jämna tio år så årets upplaga var den elfte i ordningen.

Solen strålade på likaledes strålande atleter dagen igenom vilket kan ha bidragit till det digra utbudet av tävlingsrekord.

Foto: Kent Lundqvist

Tävlingen arrangeras av Bålsta IK och vänder sig huvudsakligen till ungdomar i åldern 8 till 15 år. Jämfört med förra årets tävling så hade årets arrangemang växt rejält, från tidigare 400 till närmare 600 starter med tävlande från Stockholm, Uppsala, Västerås Eskilstuna med omnejd.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är en fröjd att arrangera en tävling som denna när så många föräldrar bidrar som funktionärer vilket skapar ett bra flyt i tävlingen säger en nöjd tävlingsledare Martin Westerberg.

Foto: Kent Lundqvist

Från Bålsta IK deltog 51 ungdomar som sammantaget gjorde drygt 170 starter fördelat på sprintgrenar, kula, längd, boll och höjdhopp

Sprintern Moa Kjöraas. Foto: Kent Lundqvist

Vi talade med en av de unga friidrottarna från BIK – Moa Kjöraas som deltog i bland annat 60 m och kast med liten boll . Varför blev det just friidrott?

– Jag provade på och tyckte det var roligt. Man får chansen att bli bättre på saker, berättar Moa.

Foto: Kent Lundqvist

Vad gör du när du inte friidrottar?

– Jag spelar fotboll och så har jag åkt längdskidor, men det har jag slutat med och åker ”bara” slalom nu, avslutar Moa innan hon springer iväg på nästa uppdrag.

Under dagen sattes hela 14 nya tävlingsrekord vilket är mer än en fördubbling jämfört med föregående år. Av dessa tillföll ett Bålsta IK’s Tove Norrby på 400 meter för F9 vilket naturligtvis även gav henne en guldmedalj.

Linus Aspsäter BIK till vänster med en silvermedalj. Foto: Kent Lundqvist

Fler guldmedaljörer var Matilda Gülich F8 boll, Maja Ivarsson F8 60m, Wilma Fjäll F13 höjd och Hampus Gull Åhlund P15 höjd.

Foto: Kent Lundqvist

En annan bragd värd att nämna under dagen var Emmeline Lindgren F15 som gjorde comeback i kula. Och vilken comeback sedan. Bronspeng och ett nytt personbästa 1,5 meter längre än tidigare rekord.

Foto: Kent Lundqvist

Sammantaget slutade tävlingsdagen med 20 medaljer till Bålsta IK’s duktiga friidrottare.

Text: Anders Löfgren Lokalsport & Pär Åhlund BIK.
Foto:

Lämna ett svar