Kvalspel väntar HC Liljan!

Foto: Kent Lundqvist

För HC Liljan väntar nu kvalspel för att hänga kvar i Hockeytrean efter att ha förlorat i sista omgången borta mot Skå IK med 4-7 (2-3,1-3,1-1).

– Vi åker iväg med en tunn trupp och har en bra inställning, men Mattias Bärgård utgår 10 minuter i första efter en blindside tackling mot huvudet. Vi rullar i stort sett på 12 utespelare hela matchen och grabbarna gör ett bra jobb men tyvärr orkar vi inte stå emot, berättar tränare Alex Sjögren.

Det var dock ett Liljan som var på plats för att ge detta en bra chans. Trots underläge 1-3 med knappa två minuter kvar att spela av den första perioden så kommer laget tillbaka och reducerar till 2-3 innan periodvilan och lyckas också kvittera till 3-3  med dryga halva matchen spelat.

Den glädjen varar dock ”bara” i 1,04 innan hemmalaget återtar ledningen igen och släpper den aldrig igen.

– Vi biter ihop och fokuserar på kommande uppgifter och ska ta en samling och försöka få tillbaka alla som är skadade! Sedan göra några bra träningar så borde vi vara 100 % till det kommande kvalet. Inte riktigt klart med vilka vi kommer få möta, men det blir tre lag från div.4 som säkert är sugna på att ta en plats i 3an, avslutar Alex.

Kvalspelet startar 12 mars.

Skå IK – HC Liljan 7-4 (3-2,3-1,1-1)

Skott: 25–17 (12-11,13-6,0-0)

Målskyttar HCL: William Jernberg 2, Pontus Lindström, Patrik Cederlöv.

Utvisningar: 8 (2:2:4) – 6 (4:2:0)

Publik: 58

Övriga resultat & tabell >>>

 

2 Responses to Kvalspel väntar HC Liljan!

Lämna ett svar