Kvalfinal på Årsta IP.

Foto: Kent Lundqvist

Idag avslutas fotbollssäsongen 2018 och mer spännande än så här kan det inte bli då Fanna BK spelar en helt avgörande match på bortaplan om en plats i div.3 mot Vaksala SK.

Det är en ren kvalfinal mellan de två bästa lagen i kvalserien VSK vs FBK. Båda lagen är obesegrade och det skall nu avgöras vilket lag som säsongen 2019 spelar div.3 fotboll. Det kan inte bli roligare än så här!

– Vaksala är bra så det krävs att vi kommer upp i nivå, och gör vi det då är vi också ett väldigt bra fotbollslag. Kul och spännande, säger FBK-tränaren Göran Westerberg.

Hur har veckans förberedelser inför finalen varit och vad känner ni till om motståndet?

– Jo tack det har varit toppen med bra närvaro och härlig inställning. Vi vet att dem är fysiskt starka och jobbar hårt. När jag har sett dem så har de spelat 4-4-2 med ett rakt spel upp till forwards som jobbar fast bollen på ett bra sätt och därifrån fyller dem på.

Hur skall ni ta er till seger?

– Det gäller för oss att stå upp i det fysiska spelet i deffen och fortsätta tro på vår spelidé i offensiven, där fart är en viktig ingrediens, avslutar en hoppfull FBK-tränare.

Förutsättningar inför kvalfinalen:
VSK vinner kvalserien vid oavgjort eller vinst.
FBK vinner kvalserien vid vinst.

Sagt om motståndet:
Efter en stark avslutning i div.3 spelet med 6 raka utan förlust så tog sig laget upp på en kvalplats. Det var ett par fina skalper på vägen också med seger över bla. topplagen Vallentuna och ESK.

Truppen:

Marcus Thorell bröt tyvärr handen i förra matchen och Jonas Hagman har blivit pappa och är inte med. FBK har fyllt på truppen med lite rutin i form av David Kästel och ungdomlig talang i form av Erik Johansson.


 

Lämna ett svar