Kvalfesten i Idrottshuset fortsätter!

Foto: Kent Lundqvist

Kvalfesten går vidare för Enköpings HF som idag tar emot Kungsängens SK hemma i Idrottshuset och det kommer bli lapp på luckan!

Det är två stora publiklag som idag drabbar samman i det avgörande slutkvalet i bästa av tre matcher gällande en plats i div.1. EHF tar emot KSK i Idrottshuset och det kommer med allra största sannolikhet att bli lapp på luckan.

Gästande KSK gäller som favoriter då dem kommer från div.1 och även om det är spel för att hänga kvar för deras del så är det ett lag som långt ifrån är på nedgång gällande form. Två uddamålsförluster mot tabellettan Boden och tabelltvåan Silwing/Troja samt ett kryss mot tabelltrean Skuru IK under de tre sista omgångarna säger en hel del om formen!

För EHF gäller det att få en bra start om man skall ha chansen att vinna denna kvalserie.

– Det är viktigt med en bra start och att vinna hemma, tror jag, säger EHF-tränaren Anders Skogäng. Vi har en bra känsla med spel på hemmaplan, men har också stor respekt för motståndet. Nycklarna sitter som vanligt i defensiven och målvaktsspelet, men även noggrannheten i spelet med boll.

En av nyckelspelarna kommer som vanligt vara försvarsresen Joel Eneroth-Ädel som dessutom känner sina motståndare väl då han spelat i Kungsängen.

Joel i KSK tröjan mot EHF. Foto: Kent Lundqvist

– Ja det kommer verkligen bli ett speciellt kval. Vi har skämtat om just det här när det blev klart att jag och Gustav (Odeheim) skulle spela i Enköping. Men det var långt ifrån något som vi trodde skulle inträffa. Att vi i Enköping skulle bli slagkraftiga i div.2 i år och kunna nå ett kval, det är jag inte förvånad över. Men att KSK skulle hamna på ett negativt kval var inte väntat, säger Joel som fortsätter:

– Det är delade känslor. Att spela slutkval med grabbarna i Enköping och med hela den här fantastiska föreningen i ryggen är få förunnat och känns otroligt roligt! Det ska också bli roligt att möta laget och klubben som jag spelade och trivdes jättebra i förra säsongen. Men konsekvensen av kvalet är att ett av lagen spelar i div.2 nästa säsong, vilket känns tråkigt då jag tycker att båda lagen hör hemma i div.1. Jag tror det lag som klarar av hålla ned antalet tekniska fel och som hittar rätt nivå i försvarsspelet vinner första matchen.

Motståndarkollen:
Tabellnia i div.1. Tränas av den före detta EHF profilen Rickard Bäcklin. I laget finns Bålstakillarna Felix Bergendorff och William Svensson. Det finns massor av rutin i laget från spel i högre ligor där vänsterhänte storskytten Dan Höglund (nr14) sticker ut tillsammans med Adam Lindblom (nr15) som har rutin från Elitserien samt ett SM-guld i ryggsäcken och vindsnabbe målsprutan Simon Andersson (nr99).

Matchfakta:
EHF vs KSK i Idrottshuset 16:00

Lämna ett svar