Kung Duchene Berggren bar Sverige till semifinal i JVM!

Foto: Privat

ESK hockeyfostrade Jonatan Duchene Berggren gjorde hela fyra poäng när Sverige Team 18 tog sig till semifinal i JVM i Magnitogorsk, Ryssland!

Sverige ställdes mot Slovakien i JVM semifinalen och det var jämnt, målmässigt, i en period där Sverige har ledningen med 1-0 efter mål av Marcus Westfalt. I mellanakten tar Sverige kommandot och då är Enköpingssonen Jonatan inblandad i en hel del.  Han är med och assisterar till 2-0 & 3-0 och gör själv 4-1 med bara 2 sekunder kvar att spela av perioden, ett psykologiskt viktigt mål då det kändes som att det var spiken i kistan.

I den tredje och sista perioden utökar Sverige sin ledning till 5-1 genom Lukas Wernblom innan Jonatan fastställer slutresultatet till 6-1.

– En rolig match att spela och det är ju alltid bra att kunna bidra med poäng, vi var det bättre laget sett över 60 minuter och vinner rättvist, säger Jonatan.

Nu får ni ärkerivalen Finland i lördagens semifinal, hur går tankarna?

– Det skall bli kul såklart och dem får gälla som favoriter då dem fortfarande är obesegrade, det passar oss utmärkt, avslutar Jonatan.

Jonatan är nu poängkung i Sverige med 9p (5+4) och på en delad 3:e plats i JVMs poängliga.

I den andra semifinalen spelar USA som slog ut Ryssland i kvarten mot Tjeckien som slog ut Kanada.

Sverige – Slovakien 6-1 (1-0,3-1,2-0)

Skott: 42-26 (15-7,18-9,9-10)

Målskyttar Sverige: Jonatan Duchene Berggren 2, Marcus Westfalt, Nicola Pasic, David Gustafsson, Lukas Wernblom.

Publik: 4460

Finalen spelas den 29/4

Lämna ett svar