Kryss mot seriesuveränen.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK avslutade säsongen med att ta en bra poäng efter ett sekunddrama hemma mot tabellettan Loke IBK.

– Ja, det är ett bra resultat i sig tycker jag, men jag tycker det var en ”avslagen” match, berättar EIBK-tränaren Andreas Olofsson. Vi visste ju att det skulle bli till att sätta vårat försvarsspel om vi skulle ha någon chans att ta poäng.

Det var dock gästerna som var i ledning efter den första perioden. EIBK skulle dock komma tillbaka starkt i inledningen av mellanakten. När det är spelat dryga 8 minuter så är det 3-1 till hemmalaget efter mål av Albin Pettersson, Tobias Widberg och Peter Eriksson-Ahlin. En olyckligt dubbelutvisning ser dock till att Loke kan vända och återta ledningen inför den tredje och sista perioden.

– Jag tycker verkligen vi gör en försvarsmässigt bra match och när det står 3-1 i andra så tycker jag vi har en bra känsla, men sen kommer den där dubbel utvisningen som förstör det hela och vi får höja arbetet till max igen.

Det är gästerna som omgående tar kommandot i matchen med att utöka din ledning till 5-3 redan efter 1,45 spela av den sista perioden. Emil Ramström ser till att EIBK har kontakt igen med att göra 4-5 och Hampus Haraldsson 5-6.

När det är 2,19 kvar att spela så drar Loke på sig en utvisning och hemmalaget fick en bra chans att kvittera. Med 24 kvar att spela så gör Haraldsson 6-6.

– Trotts lite motgångar och underläge resultatmässigt så är vi starka att kunna jobba oss tillbaka. Sen är det ju ett Loke som är skickliga och har mycket boll, så sett över hela matchen så gör vi ett bra jobb, avslutar Olofsson.

Enköpings IBK – Loke IBK 6-6 (0-1,3)

Skott: 47-25 (11-7,20-10,16-8)

Målskyttar EIBK: Hampus Haraldsson 2, Albin Pettersson, Tobias Widberg, Emil Ramström, Peter Eriksson-Ahlin.

Utvisningar: 2x2min – 1x2min
Publik: 67

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar