Kryss i viktigt toppmöte!

Foto: Kent Lundqvist

Det blev dramatiskt värre när tabelltrean Lokomotiv Grillby IBK spelade 9-9 (4-3,3-3,2-3) borta mot tabelltvåan IBF Roslagsalliansen i herrtrean.

– Vi gör många mål framåt men släpper till alldeles för mycket bakåt. Flera lägen vi tillåter dem kontra 2 och 3 mot 1. Vi tar med oss en pinne hem. En pinne som kan bli livsviktig i slutet av serien, berättar tränare Anders Iggström.

Det börjar bra för ett taggat Lokomotiv som gör både 1-0 & 2-0 genom Johan Alveus och Micke Bodin inom loppet av 16 sekunder. Loket har även ledningen med 3-1 med dryga sex minuter kvar att spela av den första perioden då hemmalaget får maxutdelning och kan vände till ledning med 4-3.

I andra perioden får vi får lite utdelning på våra skott och dem är ruggigt effektiva. I sista tar vi tag i taktpinnen och vänder matchen till ledning, men drabbas helt felaktigt av en fem minuters utvisning. Vi håller ut 4,5 minut i boxen innan de lyckas kvittera till 9-9 med 12,33 spelat av perioden.

Bägge lägen krigar på för ett avgöra. Roslagsalliansen har ett avslut i insida stolpe som rullar ut bakom Emil Ekström i Lokets mål och med dryga 15 sekunder kvar får Loket ett frislag på offensiv planhalva och tar en time-out. Passning och skott insida stolpe från Tobias Metzner som sånär får avgöra matchen.


– Kalle Nissén var som en magnet och täckte bort 12 skott idag. Han fick lokets bästa spelare idag. Vi får träna defensiven inför kommande matcher. Offensivt så gör vi många men vi hade behövt lite mer utdelning i andra perioden då vi har 19 skott på mål men får bara in 3, summerar Anders.

IBF Roslagsalliansen – Lokomotiv Grillby IBK  9-9 (4-3,3-3,2-3)

Skott: 27-36 (10-8,5-19,12-9)

Målskyttar LGIBK: Johan Alveus 2, Jens Wickman 2 Mikael Bodin, Rickard Forsberg Posta, Jonas Davidsson, Jakob Fertig, Tobias Metzner.

Publik: 68
Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar