Kryss i toppmatch!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK kryssade hemma mot topplaget Midas IBK i Damtrean.

-Tänk om varje match var så här, då skulle hjärtmedicinförsäljningen öka. Samtidigt är det bra pr. för sporten, säger EIBK-tränaren Benney Brundell.

Två mycket jämna lag för dagen gjorde upp om poängen i toppmötet. Gästande Midas med mål att gå upp i D2, och är ett snabbt och välspelande lag. Även EIBK var taggade på uppgiften.

– Nu börjar det ge resultat av att det är mycket folk och bra fart på träningarna.

Men återigen var det en trevande start från Enköpings sida.

– Inte att vi spelade dåligt, mer ofokuserat med mycket fart från båda lagen.

7.08 in i matchen gör Midas 0-1 genom Gabriella Gardelius efter en domarkonferens för misstänkt spark. EIBK skulle dock svara omgående då Emma Carlsson gör 1-1, men ingen ”Zorro” denna gång utan ett bra skott i bortre stolpen efter assist av Louise Andersson.

– Första perioden var 50/50 med en härlig fart från båda lagen

I andra perioden var det ingen skillnad. Tempo, chanser och bra spel med lite fördel Enköping.

– Det enda som hände i den perioden var att vi drabbades av en utvisning som blev resultatlös.

Den tredje och sista perioden fortsatte som den andra . Det skulle dröja till 11.10 innan EIBK fick jubla, då Andersson skjuter skarpt och otagbart för Midas keeper vilket gav 2-1.

– 15.42 in i perioden drar vi på oss en utvisning pga. för många spelare. Och det är här med hjärtmedicin kommer in, eller något annat lugnande.

EIBK klarar av utvisningen, men med 17.02 spelat i en rörig situation framför mål lyckas gästerna tveksamt trycka in 2-2 bakom en storspelande Jennie Larsen.

-Sista tre minuterna blev lite smått nervöst, men vi håller tiden ut. 2-2 är väl ganska ok för båda lagen som spelet såg ut. Måste ge en eloge till hela laget som spelar en mycket bra och fartfylld innebandy i sextio minuter. Lite extra plus till dom tre -04:or. Agnes Ollert och Thelma Thorsell Forslund som forwards och Thea Helén på backen, avslutar Brundell.

Enköpings IBK U – Midas IBK 2-2 (1-1,0-0,1-1)

Skotten 23-18 (12-8,7-3,4-7)

Målen,
Period 1: 0-1 (07:08) Gabriella Gerdelius, 1-1 (09:38) Emma Carlsson.
Period 2: X
Period 3: 2-1 (51:10) Louise Andersson, 2-2 (57:02) Sissel Svärdsén.

Damtrean >>>

Lämna ett svar