Kryss för EIBK i hemmapremiären!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK fick med sig ett kryss i hemmapremiären mot Loke IK U i herrtreans tredje omgång efter en sen hemmakvittering.

Efter en jämn inledning under matchen första 10 minuter lossnade det rejält då gästernas Joel Gusén gör 0-1. 70 sekunder senare är det ledning med 2-1 för EIBK efter 1-1 av David Mörtberg och 2-1 av Tobias Lindholm. Det var ett resultat som såg att stå sig perioden ut, men i den sista spelminuten så kvitterar Filip Andersson till 2-2.

Gästande Rasbo rivstartar mellanakten och kopplar ett grepp om matchen med att tidigt göra 2-3 genom Emil Eriksson och 2-4 genom Gusén. När sedan EIBK i mitten av perioden drar på sig en utvisning var det uppförsbacke. Hemmalaget klarar dock ut det hela och kan istället ta sig in i matchen igen med en reducering till 3-4 genom Mörtberg innan perioden var över.

I den tredje och sista perioden blir det tight och det hela ser länge ut att sluta med en uddamålsförlust för EIBK. Men med mindre än tre minuter kvar av matchen så kliver Joacim Svensson fram och kvitterar till 4-4 assisterad av Hampus Haraldsson.

– Aa, bra att komma tillbaka starkt. Första perioden var jämn och andra var dem bättre, men i sista tycker jag vi var bättre. Men ”som sagt” starkt att komma tillbaka mot bra motstånd. Erik i målet var bra för oss och alla gör ett jättebra försvars jobb, säger EIBK-tränaren Johan Lindh.

Enköpings IBK – Rasbo IK U 4-4 (2-2,1-2,1-0)

Skott: 24-32 (8-14,7-10,9-8)
Målskyttar EIBK: David Mörtberg 2, Tobias Lindholm, Joacim Svensson.

Publik: 102

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar