Kross i Täby!

Amelie Tapper gjorde 12 mål borta mot Täby! Foto: Håkan Hagman.

Damerna i Enköpings HF svarade för en mycket bra prestation och bortabesegrade Täby HBK i den tredje omgången av Damtvåan.

– Det var sååååå skönt! Vi får i stort sett allt att stämma och samspelet mellan målvakt & försvar fungerar jättebra och vi börjar få bättre träff i vårt fas 1 och 2 där vi sätter många fler lägen. Även i det uppställda spelet får vi bättre träff och spelarna tar ett större ansvar och tar de lägen som uppstår, framför allt skjuter vi mycket mer, berättar EHF-tränaren Kent Söderlund.

Matchen var i praktiken avgjord på 11 spelade minuter då EHF kom ut och monterade ned hemmalagets spel både med och utan boll vilket gav 0-7 på resultattavlan där Amelie Tapper firade stora triumfer med 5 av 7 gjorda mål.

Hemmalaget fick det fortsatt jobbigt under den första halvleken då EHF sprang ifrån och leder med klara 16-6 när lagen går till halvtidsvila.

Det blir naturligt ett litet avslag på skärpa och tempo när EHF leder så komfortabelt, men trots det så håller laget en bra nivå i spelet och kan sakta men säkert utöka sin ledning i andra halvlek och kan tillslut lämna Täby med en säker och rättvis seger med 18 bollar.

– Vi hade bra koll på matchen och det är extra kul att vi får det att stämma med den hjälp vi får från trimdamerna och våra F03, trots att vi inte har hunnit spela ihop oss, så flöt spelet på oerhört bra, samt samspelet i försvaret. Anna-Maria Lindberg i målet har en räddningsprocent på 57%! Vi gör en gedigen laginsats och har 8 målgörare av 10 utespelare, avslutar EHF-tränaren.

Täby HBK – Enköpings HF 18-36 (6-16)

Målen,
THBK: Jennifer Hobsjö 6, Emmy Skagerlind 4, Rokaja Raboeai 3, Lina Eriksson 3, Alexandra Lazarevic, Sofia Askstedt.

EHF:
Amelie Tapper 12, Lovisa Wigh 6, Josefin Åkerblom 5, Agnes Åkerman 4, Lisa Jansson 3, Pernilla Roswall 3, Natalie Hjälm 2, Sandra Åkerman.

Utvisningar: 3x2min – 4x2min
Publik: 43

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar