Kross i seriefinalen av herrfemman!

Kung på plan – Benjamin Dogan. Foto: Kent Lundqvist

Nykomlingen i herrfemman Syrianska FF är fortsatt tabelletta efter att ha kört över Skuttunge SK i seriefinalen på hemmaplan.

– Det här var skönt och viktigt för oss på många sätt, men framför allt att vi påvisar att vi har en hel trupp för den här nivån, menar tränare Mahmoud ”Salle” Salim.

Ja det är klart att man imponeras då SFF kommer till start med 4-5 tunga namn på frånvarolistan och ändå skrotar man SSK i seriefinalen! Spelare som Benjamin Dogan som mittback ser ut att gå på 40-50 % av sin kapacitet och ändå är han lite av kung på planen tillsammans med Zuheib & Ayub Bashir Omar.

Det syntes dock i spelet inledningsvis att man var en oprövad organisation som kom till spel då man var en smula desorienterade och gav gästande SSK ett litet spelövertag.

Efter dryga 10 minuter så fik SFF ordning och då kommer en omedelbar utdelning då Zuheib Bashir Omar gör 1-0. Efter det är det mer eller mindre ett lag på banan. SFF trycker på med ett smart och varierat spel mot ett primitivt och tråkigt spelande SFF.

I slutskedet av halvleken så kommer något av en ketchupeffekt. Alexander Alan möter upp ett bra slaget inlägg från vänsterkanten och nickar in 2-0 och direkt på avspark vinner hemmalaget bollen och ett instick till samme Alan som trycker in 3-0 bakom en chanslös Alexander Anthin i SSK målet.

– En bra halvlek efter den trevande inledningen. Vi spelar som vi sagt där vi rullar bollen bra och låter dem jaga, konstaterar en nöjd SFF-tränare.

Kanske var det just den spelöverlägsenheten som gjorde att den andra halvleken blir klart sämre för hemmalaget som nu börjar spela smått och läckert, eller försök till läckert spel som så när straffar sig redan i den 48:e minuten då SSK kommer på sitt klassiska långa spel som ger ett friläge där hemmalagets keeper – Viktor Silén räddar hemmalaget med en klassräddning och returen räddar e back på mållinjen.

Det fortsätter sedan att vara smått och rent ut sagt förödande fotboll av hemmalaget mot ett lag som SSK. Det håller på att straffa sig igen  i den 57:e minuten då gästerna tilldöms en straff, men den slår gästerna brett & högt vilket gör att 3-0 står sig för stunden.

Eter det så sätter SFF bättre ordning på spelet anfört av Zuheib & Ayub Bashir Omar som stundtals ser ut att göra lite som de vill. I den 71:a minuten så tar dem också betalat, Zuheib trollar i offensiv box och träffar stolpen, men returen trycker Ayub in till 4-0.

Ayub var inte nöjd där utan han fastställer också slutresultatet till i underkant 5-0 då han trycker in en mycket bra slagen högerhörna av Ali Fares.

– Kan inte annat än vara nöjd. Även om vi dippar en smula i inledningen av båda halvlekarna så är känslan att vi har bra koll på det här. Alla gör en bra match och det är en bra känsla att gå på uppehåll som serieledare, men vi behåller fokus på en match i taget och så skall vi även göra i höst, avslutar ” Salle”

Syrianska FF – Skuttunge SK 5-0 (3-0)

Målen: 1-0 (11) Zuheib Bashir Omar, 2-0 (37) Alexander Alan, 3-0 (38) Alexander Alan, 4-0 (71) Ayub Bashir Omar, 5-0 (87) Ayub Bashir Omar.

Varningar: 2-1

Publik: 67

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar