Kross i Märsta.

Filip Tapper gjorde 11 mål mot HF SIF. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF monterade ned och körde över HF SIF på bortaplan i Herrettans 7:e omgång.

– Svårt med en bra analys så här direkt efter slutsignalen. Det är val hyfsat jämt första 20,  men i avslutningen av första spelar vi väldigt bra i bägge änder av plan och får även utdelning i kontringsspelet, berättar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Det är ”som sagt” ganska jämn med 20 spelade minuter och ställningen 9-11, men sedan är det mer eller mindre bara ett lag på banan. EHF får bra träff defensivt som bäddar för bra tryck och utdelning i kontringsspelet. De sista 10 minuterna vinner EHF med klara 9-2 och kan gå till halvtidsvila i ledning med hela 20-11.

I den andra halvleken är det inte längre någon match då EHF är alldeles för bra för hemmalaget som blir ett lätt byte. När slutsignalen ljuder så har Enköpingskillarna gjort 21-12 på HF SIF i andra halvlek vilket vittnar om en ganska tydlig och klar matchbild.

– I andra fortsätter vi bara att tugga på och spelar bra över hela banan. Jag är mest nöjd med att alla presterar riktigt bra. Jag tar med mig att vi börjar kunna styra och kontrollera matcher, det känns väldigt bra och oerhört skönt med en storseger i Vikingahallen, avslutar EHF-tränaren.

HF SIF – Enköping HF 23-41 (11-20)

Målen,
EHF: Filip Tapper 11, Mattias Johansson 7, Viktor Berg von Linde 4, Anton Lindblom 4, Adam Skogäng 4, Max Österman 3, Gustav Odeheim 3, Max Rydstedt 2, Johan Lagö, Filip Eriksson, Joel Eneroth Ädel.
HF SIF: Martin Blomqvist 6, William Zetterlund 5, Niklas Kling 3, Jakob Fager 2, Marcus Lennernäs 2, Oskar Eriksson 2, Adam Axelsson, Harry Söderström, David Källemyr.

Utvisningar; HFS: 5×2 min.  EHF: 5×2 min.

Publik: 120

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar