Krampaktigt när ESK drog igång spelet i Allettan.

Foto: Kent Lundqvist

Allettan: ESK svarade för en krampaktig insats och prestation hemma i Bahcohallen mot Hanvikens SK.

ESK var inte alls på plats från start och tävlade inte på den nivå som krävs för att hitta segrar i Allettan.

Foto: Kent Lundqvist

– Lite krampaktig match. Tycker inte att vi får igång vårt eget spel i de två inledande perioderna. Det i kombination med för många utvisningar gör att vi inte riktigt kuggar i och får något riktigt flyt i spelet, menar ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

ESK fick en mardrömsstart på premiärmatchen av Allettan hemma mot HSK där gästerna ganska enkelt kan ta ledningen med 1-0 genom Dennis Nordström i spel fem mot fyra med 1,12 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så är det ganska dålig hockey av båda lagen och det skapas inte mycket. När knappa halva den första perioden är spelad så blixtrar dock ESK till och vaskar fram tre kvalificerade chanser att kvittera, men skärpan och den inställningen till uppgiften saknades helt.

Foto: Kent Lundqvist

Smolk i bägaren var också att Niklas Rigelius fick lämna matchen med en skada.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag vred till mig i en sargduell och fick en smäll runt revbenen som gjorde att jag tvingades utgå, säger han själv efter att han fått lämna matchen.

ESK kommer ut till den andra perioden och är fortsatt passiva och det kostar omgående. Redan efter 23 sekunder så styr Robin Askebrand in 0-2 i krysset bakom en chanslös Benjamin Johansson i hemmakassen.

Foto: Kent Lundqvist

Omgående så får ESK en jättechans att reducera när Gustav Lindberg friställer Adam Rachidi, men avslutet är skralt och gästernas keeper – Jesper Vikman kan rädda ganska enkelt.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden blir andefattig och rent ut sagt dålig där inget lag tävlar på det sätt man kan förvänta sig på den här nivån. I slutminuterna så får dock gästerna chansen att punktera den mediokra tillställning då hemmalaget drar på sig två utvisningar, men Johansson håller tätt och ESK är fortsatt i underläge 0-2 när lagen går till periodvila.

Under den första delen av den tredje perioden så visade hemmalaget inga tecken på att det skulle ske någon förändring i spelet. Istället är det gästernas Charlie Ahlberg som bjuds på ett friläge med 3,40 spelat, men Johansson svarar för en högoktanig räddning när han håller ESK kvar i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

När matchen är 46 minuter gammal så vaknar så äntligen ESK till och nu sätter man tryck på gästerna. Det skapas också en hel del chanser att ta sig in i matchen igen med ett reduceringsmål, men Vikman storspelar och håller rent.

Foto: Kent Lundqvist

Med 15,32 spelat av perioden är det många med mig som tror att ESK målat, men domare Kim Selguson vinkar avvärjande och är säker på sin sak!? Pucken var inte inne 1 gång utan 2 gånger och Selguson missar båda?

Det är ett ordentligt tillbaka tryckt Hanviken som då tar en timeout, men det hjälper föga! 9 sekunder senare så ringer det när Wilmer Lindblad lossar stora kanonen från blå och reducerar till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är det full gas framåt för ESK som fortsätter att trycka på och tvingar Hanviken att så gott som resterande av perioden spela i egen zon. Med 58,10 spelat tar ESK timeout och lyfter sin målvakt för spel sex mot fem och 12 sekunder senare var det kvitterat. Lindberg slår en magisk passning rakt igenom Hanvikens defensiv och en friställd Jesper Cederberg kan raka in 2-2 i öppen kasse och matchen gick till övertid.

Foto: Kent Lundqvist

Spel tre mot tre och ESK skapar en jättechans redan efter 25 sekunder när Ludvig Wallin hittar en friställd Daniel Andersson framför mål, men han lyfter pucken över mål.

Foto: Kent Lundqvist

Hanviken skulle även de skapa en chans att avgöra på övertid då Joel Ahlin får ett friläge, men Johansson svarar för en ny högoktanig räddning och matchen får avgöras på straffar. Där är HSK vassast och Oliver Tärnström ser till att bonuspoängen går till gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

– I tredje tycker jag ändå att vi visar karaktär och lyckas till slut få till en förlängning. I overtime är vi nära att avgöra, men i slutändan drar Hanviken det längsta stråt och vinner på straffar. Vi får steppa upp och göra en bättre prestation nästa helg mot Hudiksvall och Östersund, summerar Fagerlund.

ESK Hockey – Hanvikens SK 2-3 (0-1,0-1,2-0,0-0,0-1)

Skott: 31-29 (9-8,4-10,17-8,1-2,0-1)

Period 1: 0-1 (01:12) Dennis Nordström.
Period 2: 0-2 (20:23) Robin Askebrand.
Period 3: 1-2 (55:41) Wilmer Lindblad, 2-2 (58:22) Jesper Cederberg.
Period 3: X
GWS: 2-3 Oliver Tärnström

PIM: 12 (4:8:0:0:0) – 4 (0:4:0:0:0)

Spelarbetyg ESK:


Ludvig Wallin


Benjamin Johansson


Oliver Horrsell

Lämna ett svar