Krampaktigt när EHF kopplade greppet om kvalplatsen!

Ett krampaktig spel gav ändå viktig seger. Foto: Kent Lundqvist

Ett nervöst Enköpings HF kopplade greppet om en kvalplats för att stanna i damernas div.1 handboll genom att vinna hemma mot Lidingö SK med 20-17 (12-7).

– Det här var skönt att vi kunde knyta ihop säcken och vinna den här matchen som innehöll massor av nerver, medger en lättad EHF tränare – Ken Hornö.

Foto: Kent Lundqvist

Det var dock inget som syntes inledningsvis då man hade en perfekt anspänning och fick fullträff på gästande Lidingö som knappt kom till avslut mot EHF defensiven. Det gav också fart i kontringsspelet där hemmalaget smulade sönder gästerna och var i ledning med 5-0 med dryga fem minuter spelat av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra och skön inledning, precis den vi ville ha och önskade, medger Ken.

Det blev dock inte till det positiva för hemmalaget som nu fullständigt slår över från rätt anspänning till en överhettad lagmaskin utan styrning. Spelarna vill mycket men får inget, absolut inget uträttat som är av godo. Det gör att Lidingö kan gnaga sig ikapp till 5-5 med dryga 11 minuter spelat, då skall man veta att gästerna gjorde sitt första mål på duktige Elin Bergsten i EHF kassen med 7,13 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Då bringar EHF ordning på maskinen igen och kan återta kommandot och springer ifrån till 11-5 med knappa 20 minuter spelat och det kunde varit mycket mer om man haft värderingarna på plats i uppspelen och i avsluten där man gör gästernas målvakt – Veronica Larsson till en vägg.

Foto: Kent Lundqvist

Dem sista 10 minuterna av första halvlek går inte till historien som den bästa, spelet är väl ingen direkt katastrof, men besluten med boll håller en mycket låg nivå. Kanske är det stundens allvar som gör sig påmind i hemmalaget som bara gör 1 mål på de avslutande 10 minuterna vilket ger ledning med ”bara” 12-7 i halvtid.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag är ändå ganska nöjd med spelet här i första halvlek och framför allt inledningen och defensiven i 30 minuter där vi bara släpper in 7 mål, säger Ken.

Den andra halvleken fortsätter där den första slutade med ett spel som är stressat och inte alls på någon högre nivå där man även fortsätter att göra gästernas målvakt till en jätte. Det gör att Ken tvingas ta en timeout med dryga 10 minuter spelat och ställningen är 15-11.

Foto: Kent Lundqvist

Det ger dock inte önskad effekt och istället så gnager sig Lidingö sakta närmare och har 14-16 & 15-17 med mindre än 10 minuter kvar att spela.

Foto: Kent Lundqvist

– Då var det nervöst kan jag lova, det märktes på alla här på bänken och på dem på planen att det var en pressad situation, medger Ken.

Då kommer en mycket – mycket avgörande sekvens i matchen! Lidingö lyckas spela sig fram till ett friläge som hemmalagets bäste spelare – Elin Bergsten räddar med en fantastisk parad och sätter upp en kontring som tillslut ger en straff för hemmalaget som målmaskinen Frida Haraldsson sätter till 18-15, exakt där vann EHF matchen som slutar 20-17.

Foto: Kent Lundqvist

– Skön känsla så klart att vi vinner den här matchen och att mycket talar för att vi säkrat kvalplatsen. Det är inte 100 % klart det skall man ha klart för sig. Spelet är fortsatt bra här i andra halvlek, men jag tycker vi gör deras målvakt onödigt bra med alldeles för ärliga avslut. Vi skall nu fokusera på att avsluta bra mot två bra lag i Boden borta och Bolton hemma som en del i förberedelser inför ett eventuellt kvalspel, summerar Ken.

Enköpings HF – Lidingö SK 20-17 (12-7)

Målskyttar,
EHF: Frida Haraldsson 6, Isa Ekström 5, Therese Lundström 3, Liza Burnelius 2, Felicia Axeen 2, Amanda Gustafsson, Matilda Widén.

LSK: Ronja Hamlin 8, Ebba Suurwee 3, Emma Jonsson 2, Alva Tvede-Jensen 2, Izabella Senchai, Mahlet Emmanuel.

Räddningar,
EHF:
11 (5) 39,3 %
LSK:
20 (10) 50 %

Publik: 130

Spelarbetyg EHF:


Elin Bergsten


Therese Lundström


Frida Haraldsson/Isa Ekström.


Övriga matcher & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar