Krampaktig start för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: ESK Hockey fick en minst sagt skrynklig inledning på nya serien.

Det var bäddat för en svår uppgift, men att ESK skulle vika ned sin man gör efter halva matchen spelad kunde man inte se komma.

Det blev en bra första period där ESK också tar ledningen. Det är Jesper Bärgård som gör 0-1 i spel fyra mot fem och det var ett resultat som stod sig in i periodvilan.

I mellanakten så är det hel okey av ESK fram till det är spelat dryga sex minuter. Då kvitterar Teg till 1-1 genom Ludvik Vistén och ganska omgående så tar hemmalaget även ledningen efter att Simon Rodling gjort 2-1.

Spelet i ESK havererar, men man kan ändå få till en kvittering. Det är Gustav Lindberg som lyckas kvittera till 2-2. Den glädjen blev dock kortvarig då André Nordstrand ser till att Teg går till periodvila i ledning och efter det så raserade ESK totalt.

I den tredje och sista perioden gör Teg 5-0 på ett håglöst ESK som absolut får höja sig och ta tag i spelet om man skall ha en chans i dagens bortamatch Vännes HC som också föll i den första omgången.

– Ja det kan man säga. Första perioden är bra och vi vill spela hockey, vi hjälper varandra och styr i spelet där ute. Resten av matchen är helt enkelt för dålig och vi spelar på ett sätt som inte är okej, menar ESK-tränaren Anton Virtanen.

Tegs SK – ESK Hockey 8-2 (0-1,3-1,5-0)

Skott: 29-31 (6-10,10-11,13-10)

Målskyttar ESK: Jesper Bärgård, Gustav Lindberg.

PIM: 14 (4:8:2) – 12 (2:4:6)
Publik: 131

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar