Kort & Gott!

Rekordmånga spelare till TV-Pucken 2019 från ESK och Bålsta HC, Siktar på nytt SM Guld mm …

Hockey:
Rekordmånga spelare från ESK & Bålsta HC till årets upplaga av TV-pucken.
ESK Hockey: Leo Krantz (fwd), Rasmus Granberg (mv), Tim Almgren (fwd), Ludvig Siljesvärd (fwd), Johannes Eriksson (back), Emil Flodin, Ida Berntsson, Emma Forsman, Astrid Lindström,
Bålsta HC: Felicia Öhqvist.

Under helgen som gick genomförde båda trupperna ett träningsläger i Bachohallen i Enköping, där man tränade och spelade internmatcher. Den 6-8 september åker killarna till Gotland för kvalspel, och tjejerna åker till Lidköping två helger senare, den 20-22 september. I gruppspelet står två platser på spel till slutspelet i Leksand i november.

Friidrott:

Foto: Kent Lundqvist

Han satte nytt personligt rekord och skickade i väg spjutet en bra bit över VM-kvalgränsen. Nu är Kim Amb också officiellt uttagen i den svenska VM-truppen till Doha om en månad. Det blir 29-åringens tredje VM.

”Det är väldigt roligt att se Kim kasta bättre än någonsin och att kunna ta ut honom till truppen till Doha. Att Kim nu kastar längre än vid hans första VM är inspirerande”, säger förbundskapten Karin Torneklint i ett pressmeddelande.

Motor:

Foto: Kent Lundqvist

Back-SM:s MC-klass – Vängebon Daniel Jansson, tävlandes för Göta MS, har vunnit SM-guld vid flertalet tillfällen och siktar på att göra det igen. Deltävling 1 slutade med en vinst och en andra plats. Den andra deltävlingen går av stapeln om knappa två veckor och mästerskapet avgörs uppför Ånnabodabacken utanför Örebro

Softboll:

Foto: Kent Lundqvist

Enköping är klara för SM-semifinal efter att ha avslutat grundserien på allra bästa sätt.
Vinst över Söder med 2-0 i matcher (12-2 & 5-0). Det betyder att laget slutade 2:a i grundserien och får möta Leksand hemma på Korsängen imorgon lördag och eventuell tredje och avgörande match spelas på söndag i Enköping.

Lämna ett svar