Kort & Gott!

En del STARKA prestationer och en fin utmärkelse ger utrymme för beröm.

Styrka/Crossfit
Team Atletverkstan med Mikaela ”Mickis” Höglund och Amanda Gustafson svarade för en stark insats i Gävle där Prestanda Showdown avgjordes. Det handlar om Crossfit och det tävlades i sju olika delmoment. Höglund & Gustafsson hög-presterade under dessa moment och tog sig till final där tre moment avgjorde och duon ökade bara på i sin prestation och tillslut stod paret som slutsegrare.

Amanda Gustafson & Mikaela ”Mickis” Höglund. Foto: Privat

– Det är svårt innan att tänka hur det skall gå för man fick inte reda på eventen fören på tävlingsdagen, men när vi fick se eventen vart vi hoppfulla, dem passade oss väldigt bra. Man är ju tävlingsmänniska så de är klart man alltid tänker att man minst vill hamna på pallen, men eftersom det var ”Mickis” första tävling och jag själv också är relativt nya inom sporten så gick vi in med inställningen att ha en rolig dag och inte fokusera så mycket på placering, sen att de vart såhär bra, så kul 😀, Berättar Amanda Gustafson.

23 årige styrkelyftaren Alexander Eriksson slog för ett par veckor sedan världsrekord. Han klev in i sitt första senior-VM i styrkelyft – och satte omgående nytt världsrekord i bänkpress i 74-kilosklassen! Alexander lyfte smått otroliga 245,5 kilo – och blev fyra i totalen. Nu fortsätter han att fira framgångar på internationell mark. Det blev silver i EM ”klassisk styrkelyft” 74kg.

Fotboll
Landslagstjejen från Enköping – Beata Olsson förlänger med IK Uppsala.

Häst
Ryttargalan gick av stapeln på Grand Hotell i Stockholm under onsdagskvällen och trakten firade triumfer.

ÅRETS KOMET Presenteras av Tidningen Ridsport.
Priset utses av Tidningen Ridsports läsare. Vinnaren av Årets komet är en ryttare/kusk som under innevarande år börjat göra fina resultat på högre nivå och bedöms ha utvecklingspotential inom sin gren.

Vinnare: Hoppryttaren Alice Tapper, Jump Club, Enköping.

 

Lämna ett svar