Kort & Gott!

Tränare lämnar sitt uppdrag efter en bra säsong, Sverige var på besök för att ladda upp inför Nordic Cup och VM-kval och fler tunga tapp för ESK Hockey.

Efter fyra strålande säsonger med avancemang från div.5 till div.4 och nu snubblande nära att ta Fanna BK upp i div.3 efter en kvalrysare så väljer tränartrojkan med Göran Westerberg i spetsen att lämna sitt uppdrag.

– Ja det stämmer och vi vill passa på att tacka grabbarna i laget först och främst för fyra härliga år, klubben och önskar dem all lycka i framtiden. Vad som händer nu är att jag tar ett uppehåll. Många år som ledare nu, det är kanske skönt att vara ledig på kvällar och helger, berättar Göran.

Svenska landslaget i Futsal var på besök i Enköping och Idrottshuset som ett led i sina förberedelser för Nordic Cup och stundande VM-kval. Match mot Holland och Sverige vann med 4-1. Arrangör var ESK med Mia Larsson och Ellenore Ålin i spetsen.

Läs om matchen här >>>

ESK hockey fortsätter att tappa spelare. Eric Berkerud fick ett långt straff för händelsen i Nyköping. Det blev hela 9 matcher inkl. senaste hemma mot Huddinge. Det betyder att han inte är åter förrän i den 20:e omgången 5/12 borta mot Sollentuna HC. Ludwig Ahlin ådrog sig en knäskada senast mot Huddinge och beräknas vara borta minst 5-8 veckor (väntar på besked från röntgen). Sedan tidigare så är även William Warging på skadelistan med en svårt krånglande fot.

– Vi söker lösningar men ingenting klart just nu. Vi har gått bom på lite olika förfrågningar, det finns väldigt lite på marknaden som passar våra krav med pendlingsavstånd, ekonomi och kvalité, berättar ESK-tränaren Robert Kimby.

Lämna ett svar