Kort & Gott!

Foto: Kent Lundqvist

En viktig helg för trakten: ESK spelar viktiga matcher på bortaplan och ERK jagar vidare i SM.

Herr och Damtvåan är i olika skeden för damerna respektive herrarna.

Damerna åker i dag för att spela borta mot ett Huddinge som så här långt inte vunnit en match i Damtvåan på tre försök. ESK som efter en bra premiärförlust, ja man kan säga så, visat med eftertryck att man kommer att vara med på den övre delen av den övre halvan av serien. Med två övertygande segrar mot Film och Bele Barkarby får laget gälla som favoriter i dagens bortamatch.

Matchstart: Huddinge IK vs ESK 16:30 på Källbrinks IP.

Herrarna som idag åker för att spela borta mot Kvarnsveden utanför Borlänge för att ta sin första viktoria på borta plan och säsongens andra trepoängare är i ett ganska skakigt läge med ”endast” fem poäng på kontot och ett humankapital i gungning på många plan.

Inte bara har spelet, prestationen och insatsen svajat. Det börjar sina i humankapitalet också. Spelare är avstäng och det bara regnar in spelare på skadelistan. Detta tär såklart på alla i och runt laget. Det går nu in i ett minst sagt avgörandeskede för ESK med tre matcher inom loppet av en dryg vecka och det behövs nog poäng i alla om det fortsatt skall vara tal om en plats i toppen den pågående säsongen.

Matchstart: Kvarnsvedens IK vs ESK 16:30 på Ljungbergsplanen

Enköpings Rugbyherrar & damer.

I den första kvalomgången i 7-manna SM-spelet sopade ERK rent. Med en avslutande finalseger mot Exiles så är man nu obesegrade inför dagens andra kvalomgång på hemmaplan. Finns egentligen inget som talar för att ERK fortsatt skall vara obesegrade i kvalspelet efter två spelade omgångar.

ERK-herrarna startar med match 10.20 mot Uppsala för att sedan ta sig ann Exiles 1&2 samt Trojan och Hammarby.

ERK-damerna som åker till Uppsala för att spela omgång 2 idag går såklart för vinst. I första omgången slutade det med en sur finalförlust mot Exiles, men idag tror jag inget står i vägen för en omgångsseger. För motståndet står Hammarby 1&2 samt Uppsala och Södertälje.

Lämna ett svar