Kontrakt för Jonatan ”Duchene” Berggren!

Supertalangen & Enköpingskillen Jonatan ”Duchene” Berggren har skrivit ett fyraårskontrakt med SHL klubben Skellefteå AIK!

Jonatan Duchene Berggren som gjort en succésäsong 2017/18 har nu gjort klart med SHL klubben SAIK för de kommande fyra åren!

– Grymt skönt och häftigt, inget jag trodde på när jag flyttade upp hit, medger Jonatan när vi på lokalsport talar med honom om kontraktet.

Jonatan har redan tre juniorsäsonger bakom sig i Skellefteå AIK sedan flytten från Enköping och den gångna säsongen gjorde han 57 poäng (18+39) och fick dessutom göra SHL-debut och spelade totalt tio matcher. Dessutom gjorde han succé i JVM där han var med Team Sverige 18 och tog brons och var med i toppen av skytteligan!

Nu är alltså den unge forwardtalangen aktuell med ett nyskrivet rookiekontrakt för spel i A-laget de kommande åren.

– Han har gjort bra ifrån sig både på junior- och seniornivå i år så det är jättekul att han vill fortsätta sin utveckling här hos oss. Det är kul att ge Jonatan möjligheten att ta nästa steg i AIK, och nu i vårt representationslag. Han har alla möjligheter att bli en mycket bra hockeyspelare och det visade han bla. under J18-VM där han var Sveriges bäste spelare. Med en bra sommarträning tror jag att han är redo att ta nästa steg hos oss, säger sportchef Mikael Lindgren på klubbens hemsida.

Foto: SAIK

Fakta: Jonatan Berggren

Född: 000716 i Uppsala

Moderklubb: Enköpings SK

Position: Forward

Skjuter: Vänster

Längd: 180

Vikt: 82 kg

Kontraktet gäller t o m säsongen 2021/2022.

 

Lämna ett svar