Knappt men säkert!

Foto: Kent Lundqvist

Härnevi BK är fortsatt obesegrade efter två spelade omgångar av herrsexan efter seger i hemmapremiären mot SK Wigör.

HBK spelade hemma mot ett bra men tunt SK Wigör som stod upp bra men var som sagt kort om folk och fick tillslut ge sig. Det var dock HBK som startade bäst och skulle nog haft ledningen efter den första kvarten spelad.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi skapar ju omgående ett par heta chanser och borde nog ha tagit ledningen under den sekvensen i matchen, medger tränare Marcus Karlsson.

Den sista halvtimmen av matchen blir det mer av ett ställningskrig där båda lagen spelar bra, men kommer inte till någon hetare chans att ta ledningen i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken öppnar sig matchen mer och det blir också påtagligt att gästerna mattas. HBK tar över mer och mer av spelet och flyttar fram i sina positioner och gästerna ägnar sig mest om farliga omställningar på duktige Joakim Fagerlund.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa minuter spelat av matchen blir det än jobbigare för gästerna då Adam Östman Östlund drar på sig sitt andra gula kort i matchen och får lämna densamma. Nu blir det ett jättetryck mot gästernas mål men HBK har svårt att komma in i offensiv box och hota.

Foto: Kent Lundqvist

Med 76 minuter spelat kommer dock en farlighet på ett inspel från högerkanten där Jesper Sojé  tofflar in bollen bakom gästernas keeper – Linus Karlsson till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Efter målet så fortsätter HBK att trycka på men det öppnar också för SKW att kontra och det gör dem förtjänstfullt fram till den avgörande passningen vida flera tillfällen, men där tar orken slut och HBK kommer undan med 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra match för att vara div.6 och vi gör det riktigt bra tycker jag. Men segern är rättvist, avslutar Marcus.

Härnevi BK – SK Wigör 1-0 (0-0)

Målen: 1-0 (76) Jesper Sojé.

Publik: 30

Spelarbetyg HBK:


Jesper Norell


Jonathan Piispanen


Jesper Sojé

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar