Knapp & sur kvalfinalförlust.

Besviket efter kvalrysaren. Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK föll knappt i den helt avgörande kvalrysaren på bortaplan mot Vaksala SK om en plats i div.3!

– Vi gör det bra tillslut och ställer en ärlig fråga, men det hade jag velat sett över 90 minuter och då vet i skutsingen vart den här matchen tagit vägen, spekulerar FBK-tränaren Göran Westerberg.

Det är lätt att förstå frustrationen över den första halvleken som klart gick till hemmalaget. Men det var FBK som hade den första heta chansen! I den 11:e minuten så bryter Rami Abbas in centralt i banan och sätter ett perfekt instick på en friställd Daniel Kjöraas men hemmalagets målvakt – Joacim Larsson kommer ut perfekt och avvärjer.

Foto: Kent Lundqvist

Efter den chansen så blev det oavkortat hemmalaget som spelade den offensiva fotbollen och FBK fick slita för att freda sitt mål. I våg efter våg, framför allt på högerkanten kom VSK i vassa anfall som tillslut skulle ge utdelning. I den 24:e matchminuten så kommer en farlig vänsterhörna där Anton Hovstadius håller sig framme och kan trycka in 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

VSK fortsätter sedan att trycka på för mer och vore det inte för ett mycket bra försvars och målvaktsspel kunde det varit ett par mål till för hemmalaget när lagen går till halvtidsvila. 6-0 i hörnor till VSK talar sitt tydliga språk.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, vi får vara glada att det ”bara” är 1-0. Vet inte vad det var, men skulle tro att det var nervöst och att det kan ha påverkat vårt spel där ute, säger Westerberg efter 45 spelade minuter.

Den andra halvleken skulle komma att bli mycket bättre för FBK som redan efter 2 minuter ligger på och skapar en situation som kanske borde renderat i en straff där bollen klockrent studsar upp på armen hos en flaxande VSK försvarare i egen box, domare Daniel Iskander väljer att fria.

Foto: Kent Lundqvist

I den 49:e minuten så har FBK en sylvass frispark slagen av William Thuuri som Stefan Jansson nickskarvar precis ovanför överliggaren.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet landar sedan i en del mittfältsgegga där det är ställningskrig med hemmalaget som vinnare allt som oftast.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi märkte ganska tidigt att där kunde vi inte vinna den här matchen så vi ställde om till ett mer direktare spel och det gav ju utdelning, konstaterar FBK-tränaren.

Med timmen spelad så vinner FBK boll och ställer om blixtsnabbt där Jakob Smedlof snyggt gör en spelare och sedan sätter han ut en bra boll på Jansson som överlappat och vunnit sin löpduell med en hemmaförsvarare och friställd med Larsson rivs han av densamme och Iskander kan inte undvika att peka på straffpunkten.

Foto: Kent Lundqvist

Förtroendet går till Abbas som en smula ryckigt tar sig mot bollen och slår den hårt. Larsson går rätt men hinner ändå inte med att rädda den hårt och bra slagna straffen vilket ger 1-1 i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Nu blir det nervöst i hemmalaget som tappar sin stabilitet i spelet. Det ger matchen en mer öppen karaktär och det skapas nu allt fler heta målchanser. I den 71:a minuten har hemmalagets Pontus Eriksson ett riktigt bra avslut som tvingar Lindau till en strålande parad.

Foto: Kent Lundqvist

FBK jagar ett ledningsmål för att vinna både matchen och kvalserien, men det öppnar också bakåt som i den 81:a minuten då hemmalagets Tobias Sandqvist har en dubbelchans som FBK med möda och stort besvär reder ut.

Foto: Kent Lundqvist

I den 83:e matchminuten är det nog många med mig som intecknar 1-2! Inbytte David Kästel kommer högst i offensiv box och får på en högoktanig nick som ser ut att gå i mål vid stolproten, men Larsson sträcker ut och får fingertopparna på bollen och det blir istället till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet vänder och hemmalaget kan spika matchen med att göra 2-1 genom Emil Johansson. FBK ger inte upp och försöker under slutskedet med allt dem har, då fastställer hemmalagets Sandqvist slutresultatet till 3-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gav det verkligen en chans här i andra och det är ju så nära att vi gör 1-2. Vi pressar ett bra lag och som helhet så skall killarna ha en eloge för vad de gör här idag, berömmer Westerberg.

Foto: Kent Lundqvist

– Klart vi är besvikna för förlusten, men när röken lagt sig kanske vi kan vara lite nöjda med säsongen ändå, avslutar FBK-tränaren Göran Westerberg.

Vaksala SK – Fanna BK 3-1 (1-0)

Målen: 1-0 (24) Anton Hovstadius, 1-1 (60) Rami Abbas, 2-1 (85) Emil Johansson, 3-1 (90+2) Tobias Sandqvist.

Varningar: 3-1
Publik: 260

Spelarbetyg FBK:


Jakob Smedlof/Joakim Lindau


Markus Hammartång/Niklas Haeger


Rami Abbas/Stefan Jansson

Lämna ett svar