Knapp seger för HC Liljan!

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan fortsätter att vinna i Hockeyfyran och är fortsatt obesegrade efter att ha bortabesegrat GH/Hockey IF.

– Vi kommer till Uppsala med lite skador och sjukdomar i laget, vi har även haft rätt många matcher inledningsvis denna säsong, berättar Liljan-tränaren Alexander Sjögren.

Liljan spelade mot ett fartfyllt GH som jobbade hårt, men står upp bra i första perioden och resultatet är 1-1 efter 20 spelade minuter.

I andra perioden är det fortfarande en svängig match, men Liljan tappar in en puck tidigt och även en i slutet av perioden.

– Lite tråkigt att vi inte avslutar andra perioden med en 2-3 ledning.

Perioden slutar i stället 2-2 och ställningen är 3-3 inför den tredje och sista perioden.

– I period 3 är det vi som tar kommandot och får en 4-3 ledning som vi tyvärr inte orkar hålla hela vägen. Med ställningen 4-4 och två sekunder kvar av matchen får Jesper Jensen en straff och kan avgöra matchen, dessvärre räddar målvakten och det blir förlängning, berättar Sjögren som fortsätter:

– Vi borde ha avgjort matchen i förlängningen, med någon minut kvar så får GH en utvisning och numerärt överläge för oss, men tyvärr lyckas vi inte göra mål.

Matchen gick till straffavgörande. Straffarna slås av:  William Jernberg miss, Jesper Jensen mål, Johannes Hellsten miss och Pontus Jöheden mål.

– Vi är fortfarande obesegrade och har en otroligt viktig uppgift då vi har Gimo (obesegrad tabelltrea) hemma nästa måndag, avslutar Liljan-tränaren.

GH/Hockey IF – HC Liljan 4-5 (1-1,2-2,1-1,0-0,0-1)

Resultat & tabell >>>


 

Lämna ett svar