Knapp seger för Fanna hemma mot IFK Uppsala.

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK tog emot division 3-laget IFK Uppsala i en match där hemmalaget bytte ut halva startelvan i halvtid.

Niklas Haeger fastställde slutresultatet och tränaren Alexander Alan var mest nöjd över första halvlek.

-Den var väl den bättre halvleken i matchen. Men vi gör många byten i paus, vilket gör det svårare spelmässigt sedan. Vi vill samtidigt få in alla nya i systemet.

Fanna prickade stolpen mitt i första halvlek och i 25:e minuten kom 1-0. En lyftning över backlinjen gav nye Emeh Izuchukwu fritt fram och anfallaren petade bollen förbi en utrusande målvakt för att sedan rulla in ledningsmålet i tom bur.

Ahmed Kanjou hade sedan ett par lägen på 2-0 och första halvleks sista chans gick till IFK Uppsala. Där svarade dock målvakten Emil Ärnils för en kanonräddning och ledningen stod sig i paus.

Kvarten in på andra halvlek utjämnade gästerna på Fanna IP:s konstgräs och sedan några halvlägen för båda lagen innan Niklas Haeger dunkade in avgörande 2-1 i 90:e minuten.

-Det finns mycket att jobba på sett till helheten. Nu är spelarna slitna efter hård försäsongsträning men ska bli vassare framöver. Vi har en hög kvalité i truppen på 32 spelare där många är mycket bollskickliga. Skulle vilja se mer av det i matcherna också. Ytterbacken Andreas Johansson är spelare jag vill framhålla, inte bara i den här matchen. Han har växt i sitt spel och visar det både på träning och match. Har verkligen imponerat hittills.

32 spelare och en träningsmatch i veckan, ni kanske skulle spela fler ?

-Nu kommer det att bli så. Nästa helg har vi två matcher, bland annat en i Upplandscupen för vårt division 5-lag. Då blir det också mer uppdelat och en tillspetsning av förstalaget.

Fanna BK -IFK Uppsala 2-1

Mål, Fanna: Emeh Izuchukwu, Niklas Haeger.

 

Lämna ett svar