Knapp förlust!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Bålsta FBC föll i en tight och spännande hemmamatch mot FBC Åland.

Det startar bra i spelet för BFBC som också är laget som skapar de hetare chanserna i den första perioden, men den skulle ändå sluta mållös.

I den andra perioden så lossnar det i målskyttet för båda lagen. Hemmalaget har en bra sekvens ganska tidigt och kan göra både 1-0 och 2-0 genom Tobias Metzner & Kevin Harrison. Gästernas Fredrik Engström skulle reducera med dryga halva perioden spelad.

BFBC skulle ganska omgående få chansen att spela fem mot fyra och då utökar Pontus Åberg hemmalagets ledning till 3-2. Den ledningen såg ut att hålla perioden ut, men i slutskedet så drar hemmalaget på sig en utvisning och gästernas Mathias Boman Lyckas reducera till 2-3 med minder en minuten kvar på perioden.

I den tredje perioden skulle BFBC inte alls vara med från start och det kostar. Först kvitterar Daniel Gräsbeck till 3-3 med dryga minuten spelad och sedan kan Mathias Jansson ge Åland ledningen med 4-3 efter 6,33 spelat.

BFBC jagar sedan en kvittering där man försöker med allt och man spelar även sex mot fem, men det lyckas inte och man får istället se sig besegrade.

– Vi börjar ganska bra i matchen, men i andra perioden så går vi ner i tempo och bjuder in dom i matchen. Sen i tredje får dom två snabba mål som tyvärr inte ska hända. Sen får vi inte utdelning på de vi gör, berättar Fredric Elofsson.


Bålsta FBC – FBC Åland 3-4 (0-0,3-2,0-2)

Skott: 35-31 (10-12,9-11,16-8)

Målskyttar BFBC: Tobias Metzner, Kevin Harrison, Pontus Åberg.

Utvisningar: 3x2min – 2x2min

Publik: 65

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar