Knapp förlust för EHF mot tabelltrean!

Duktige Vendela Tapper fem mål när EHF pressade GBK. Foto: Kent Lundqvist

Damjuniorerna i Enköpings gjorde en riktigt bra match och stod upp mot tabelltrean Gökstens BK som fick slita för vinsten med 24-22 (12-13).

EHF kommer bra in i matchen borta mot tabelltrean GBK och har 4-4 med dryga 7 minuter spelat av matchen, då kommer ett litet ryck efter två raka mål av Kajsa Pihl. Då vaknar hemmalaget till och jagar ikapp och förbi, med knappa 19 minuter spelat är GBK i ledning med 10-8 vilket tvingar EHF till en timeout.

Det gav tydligen effekt för nu vaknar EHF till igen och är också i ledning med 13-12 i halvtid efter att Alice Askebro satt en straff det sista som går.

Hemmalaget får en kanonstart på andra halvlek då lagets bäste pelare – Sara Gustavsson gör 2 raka mål (9 totalt) och Agnes Lundberg gör 3-0 på EHF och har ledning 15-13 med 6,09 spelat. EHF kommer tillbaka efter mål av Askebro och Vendela Tapper. Det är sedan helt jämnt hela vägen och det skulle bli ett spännande slut på matchen. Med 44 sekunder kvar reducerar Pihl till 22-23, GBK får först hålla bollen i 17 sekunder innan hemmalaget tar en timeout och sedan ytterligare 13 sekunder innan Towe Olsson avgör med ett 24-22 mål.

Gökstens BK – Enköpings HF 24-22 (12-13)

Målskyttar EHF: Alice Askebro 7, Vendela Tapper 5, Kajsa Pihl 5, Hanna Karlsson 3, Sandra Åkerman, Sarah Westerberg.
Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar