Klar seger till slut för ESK mot Hällbybrunn.

Bild: Kent Lundqvist

Damtvåan: Enköpings SK kunde efter en stark avslutning säkra tre poäng hemma mot Hällbybrunns IF.

ESK var illa ute i upptakten av andra halvlek  men höll  tätt bakåt, vilket blev matchavgörande.

-Sköna poäng. Spelmässigt ingen höjdare men Hällbybrunn är svårspelade och tuffa att möta, säger ESK:s tränare Oscar Odeheim.

Efter en händelsefattig första kvart tog ESK ledningen genom nyförvärvet Anna Karlsson som förvaltade ett friläge på bästa sätt. ESK hade sedan bollen mest men skapade inte mycket i chansväg. Det gjorde inte gästerna heller bortsett vid några  hörnor där man var starka i luftrummet.

-Jag är ändå nöjd med det vi gör i första halvlek. Försvarsspelet fungerade bra över hela planen, tycker Odeheim.

Hällbybrunn kom ut mer taggade till andra halvlek och började producera alltmer framåt samtidigt som ESK tappade linjerna i spelet. Kvitteringen hängde i luften första kvarten med bland annat en ribbträff. Hemmalaget agerade stressat med bollen och blev passiva i defensiven.

-Vi var illa ute där ett tag och glömde bort pressen i försvarsspelet, säger ESK-tränaren.

I 64:e minuten blev nyckelspelaren och mittbacken Ida Ackelman däckad efter en hörna och lämnade planen för en stund.

-Jag gick upp i en nickduell och fick en smäll i bakhuvudet. Blev lite snurrig men efter lite vila kunde jag fortsätta, säger lagkaptenen.

Och tur var väl det då Ida var dominant i mittförsvaret tillsammans med Maria Ekblad. ESK började sedan få ordning på spelet och tog över kommandot. Inbytte anfallaren Maja Olsson prickade stolpen i 70:e minuten och drygt tio minuter senare kom förlösande 2-0. Duktiga mittfältaren Alice Hemlin vann bollen centralt på offensiv planhalva och serverade Sheila da Silva fritt fram till höger. Avslutet var väl inte märkvärdigt men letade sig in i mål bakom målvakten.

-Psykologiskt oerhört viktigt mål. Vet inte hur det gått annars men där var det proppen ur och lugnt  sedan, säger Odeheim.

Ida Ackelman håller med.

-Jätteskönt när 2-0 kom. Då kändes det klart och vi vinner en ”grismatch” där vi väl inte spelar så bra mot ett fysiskt starkt motstånd. Otroligt viktiga poäng och nu laddar vi för bortamatch mot serieledarna Västerås SK som vi ju slog i första mötet.

Det definitiva avgörandet kom i 88:e minuten när en frispelad Alice Hemlin säkert fastställde slutresultatet. Alice var inblandad i samtliga mål och en av matchens klart bästa spelare.

-Alice gör en jättematch på mittfältet. Hon är född -06 och där har vi en oslipad diamant, berömmer Oscar Odeheim.

Enköpings SK-Hällbybrunns IF 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 (15) Anna Karlsson, 2-0(81) Sheila da Silva, 3-0(88) Alice Hemlin.

Spelarbetyg, ESK


Alice Hemlin


Ida Ackelman


Maria Ekblad

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar