Klar seger i hemmapremiären för EHF.

Foto: Kent Lundqvist

Efter fem raka bortamatcher var det äntligen dags för spel på hemmaplan för Enköpings HF. I ett fullsatt Idrottshuset visade EHF klass och vann komfortabelt mot HK GP.

-Absolut en trygg och bra hemmapremiär där vi höll oss hyfsat till matchplanen. Det var inte svårt att få killarna laddade i och med den här inramningen, säger EHF:s tränare Anders Skogäng.

EHF tog initiativet direkt och gick fram till 3-0 efter det att Anton Lindblom inlett målskyttet. Knappt tio minuter in på första halvlek var HK GP fem bollar bakom och tog timeout. Eskilstunalaget hade stora problem att komma igenom ett tätt hemmaförsvar och svarade för blott tre mål under första kvarten.

Foto: Kent Lundqvist

-Bra försvarsspel i stort sett hela matchen, framförallt i första halvlek där vi bara släpper in tio mål. Gäller att stå nära varandra i förflyttning och hålla press på deras skyttar, säger Skogäng.

EHF drog iväg målmässigt och hade 12-5 med tio minuter kvar av första halvlek. HK GP kom lite närmare för en stund men EHF växlade upp på nytt och gick till halvtids- vila i ledning 17-10.

Foto: Kent Lundqvist

-Kontrollerat och bra anfallsspel. Vi gör inte så många tekniska fel och svarar för en hel del snygga mål, säger EHF-tränaren.

Mittsexan Fredrik Salovaara gjorde en stark insats i försvaret men höll sig också framme offensivt med fem mål på kontot. Han satte 18-10 i upptakten av andra halvlek och utsågs senare till bäste hemmaspelare i kampen.

Foto: Kent Lundqvist

Vid ställningen 19-12 kom det avgörande rycket fram till tiomålsledning för EHF och resten av matchen blev en odramatisk transportsträcka. Lite för bekvämt tyckte nog tränare Skogäng som tog timeout vid ställningen 31-21 och med tio minuter kvar att spela.

Foto: Kent Lundqvist

-Jag ville att vi skulle komma tillbaka till den ursprungliga matchplanen. Det glider väl in några mål för mycket bakåt i andra halvlek.

EHF har vunnit tre och förlorat lika många matcher under inledningen av seriespelet. Laget har redan spelat fem bortamatcher.

Foto: Kent Lundqvist

-Viktig period nu och det gäller att skramla ihop så mycket poäng som möjligt. Då kommer vi ha nytta av alla hemmamatcher under våren, avslutar Anders Skogäng.

Enköping HF – HK GP 35-25 (17-10)

Mål, EHF: Anton Lindblom 8, Filip Tapper 7,  Fredrik Salovaara 5, Mattias Johansson 4, Adam Skogäng 3, Max Österman 2, Joel Eneroth-Ädel 2, Ludvig Ahlqvist 2, Gustav Odeheim, Erik Widén.

Mest mål, HK GP: Linus Gustafsson 7, Martin Anglenius 5, Edvin Jobark 4.

Utvisningar; EHF: 4×2 min.  HK GP: 2×2 min.

Publik: 280.

Spelarbetyg, EHF:


Fredrik Salovaara


Anton Lindblom/ Filip Tapper


Joel Eneroth-Ädel

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar