Klar seger för EIBK mot decimerat motstånd.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK tog en, till slut, säker fullpoängare hemma mot Loke IBK i innebandytrean.

Efter en vass inledningsperiod blev man dock bekväma vilket gav nerv i kampen.

Foto: Kent Lundqvist

-Onödigt spännande. Efter en bra början tappade vi i skärpa och bjöd in Loke i matchen, säger EIBK:s tränare Andreas Olofsson.

Gästerna kom till spel med blott sex utespelare. Märkligt kan man tycka då laget inför matchen låg på tredje plats i tabellen, poängen från kvalplats uppåt.

Foto: Kent Lundqvist

-Sportlov, skador och att det var tredje matchen på lika många dagar för några spelare, förklarade Jonas Lenhammar, en av lagets målskyttar mot EIBK.

Emil Ramström inledde målgörandet i S:t Ilianshallen efter 3:11 och drygt halvvägs in på första perioden var ställningen 5-0. Frågan i det läget var väl inte om utan när hemmalaget skulle nå tvåsiffrigt i målprotokollet. Offensiven klingade dock av sig och i första pausen stod det ”bara” 6-2 där Isak Ekströms projektil upp i krysset fram till 6-1 var elegant.

Foto: Kent Lundqvist

Efter 3:26 in på andra perioden var ställningen plötsligt 6-4 och nu var det match på allvar. EIBK agerade mer tveksamt och utan fart i offensiven.

Foto: Kent Lundqvist

-En ”plattperiod” från vår sida. Vi blev stillastående med boll och höll inte alls upp tempot. Loke fick andrum och var farliga på kontringar. Våra spelare var klart frustrerade, säger Olofsson.

Jonathan Piispanen skickade dock in viktiga 7-4  fyra minuter före mittperiodens slut och i pausen gjorde hemmalaget några justeringar.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi gick ned på två femmor och det blev bättre. Vi spelade upp oss igen och hade kontroll på händelserna fortsättningsvis, säger EIBK-tränaren.

Emil Ramström och Simon Äng blev enda målskyttarna i sista perioden och tränare Olofsson var till slut nöjd med insatsen totalt.

Foto: Kent Lundqvist

-Bortsett andra perioden var det ändå okej. Samtidigt är det lite svårt för spelarna att motivera sig när motståndarna kommer till match med så få spelare.

Enköpings IBK-Loke IBK 9-5 ( 6-2, 1-3, 2-0)

Mål, EIBK: Emil Ramström 2, Albin Pettersson, Tobias Lindholm, Linus Sjöquist, Timothy Westlund, Isak Ekström, Jonathan Piispanen, Simon Äng.

Loke: Jonas Lenhammar 2, Stellan Gilljam 2,  Jonas Orebrand Hruby.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar