Klar förlust för ESK mot Bollstanäs

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK hade inte mycket att sätta emot när tabelltrean Bollstanäs SK gästade Enavallen.

Det blev en klar bortaseger där ESK var en ribbträff från reducering i andra halvlek.

-Resultatet visar väl ungefär vad som skiljer lagen åt. Känns dock surt att vi släpper in för enkla mål i första halvlek, säger ESK:s tränare Tomas Karlsson.

Gästerna kopplade tidigt ett spelmässigt spelövertag och i åttonde minuten var förre ESK-spelaren Ina Burström nära att näta. ESK fick rikta in sig på försvarsspel och hade stora problem defensivt på kanterna.

Foto: Kent Lundqvist

I 24:e minuten tilldömdes Bollstanäs en tveksam straff men ESK-keepern Jonna Böckert lyckades rädda med hjälp av såväl stolpe och ribba.

Foto: Kent Lundqvist

Minuten senare kom dock 0-1 genom Ina Burström som därmed inledde ett hattrick. Dryga halvtimmen in i kampen utökade Bollstanäs ledningen och spädde på med 0-3 strax därpå. Det kändes i det läget som om det skulle rassla in bakåt ytterligare före paus men resultatet stod sig halvleken ut.

Foto: Kent Lundqvist

ESK inledde andra halvlek med ett par byten och fick bättre fart på spelet. Anfallarna Rebecca Sandbring och Elvira Gustafsson hade varsitt hyfsat läge på 1-3 men fick inte till det riktigt i avslutningsmomenten.

Foto: Kent Lundqvist

-Tycker vi gör en väldigt bra andra halvlek och den tar vi med oss till nästa match, säger Karlsson.

Ina Burström hade en lyckad afton på Enavallen och klackade in  0-4 i 59:e minuten, ett mål som definitivt avgjorde matchen. Hon sköt sedan i ribban.

Foto: Kent Lundqvist

Nästa målchans var hemmalagets och det var riktigt nära  1-4 i 73:e minuten. Elvira Gustafsson klackade ett inspel från vänster vidare mot bortre stolpen till mittbacken Frida Östberg. Frida skottfintade med högern, drog bollen inåt och prickade ribban med vänster fot. Snyggt!

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma ett mål till på Enavallen och åter höll sig Ina Burström framme genom att fastställa slutresultatet på tilläggstid.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi har ju ny match redan på söndag och passade därför på att lufta truppen i och med flera byten. Många fick därmed speltid och vi drog inte på oss några varningar, vilket är viktigt i det här läget, avslutar Tomas Karlsson.

Enköpings SK-Bollstanäs SK 0-5 (0-3)

Mål: 0-1(25) Ina Burström, 0-2 (33) Merdi Nsoki Lasokola, 0-3 (35) Anna Thim, 0-4 (59) Ina Burström, 0-5 (90) Ina Burström.

Lämna ett svar