Klar förlust för ESK i Svenska Cupen.

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Enköpings SK stod länge upp bra hemma mot division 1-laget Sollentuna FK i första omgången av Svenska Cupen.

I slutet av andra halvlek kunde dock gästerna gå ifrån och vann till slut klart på Enavallen.

-Trots förlust är jag faktiskt nöjd med insatsen. Fram till deras 1-2 i andra halvlek är vi det bättre laget och våra första fyrtiofem minuter är de bästa vi gjort i år, säger ESK:s tränare Mikael Lindqvist.

Det bjöds på offensiv fotboll från start och ESK höll före paus absolut jämna steg med Sollentuna som är ett mittenlag i ettan. Ett bolltapp i 21:a minuten blev dock kostsamt och anfallaren Jabir Abdihakim-Ali kunde enkelt nicka in ledningsmålet.

Haris Bajramovic gjorde en stark insats och låg bakom ett par bud på kvittering. Han fick utdelning knappt tio minuter före paus genom att fixa en straff som centrala mittfältaren Linus Sjöberg säkert placerade i nät.

-Både Haris och Linus gjorde det mycket bra i den här matchen, säger Lindqvist.

Efter att båda lagen fått ett mål bortdömt på grund av offside tidigt i andra halvlek tilldömdes Sollentuna en straff i 64:e minuten och ny bortaledning var ett faktum.

ESK gjorde ett trippelbyte med tjugo minuter kvar men fick inte till någon riktig forcering för kvittering. Det blev ytor bakåt, något Sollentuna skickligt utnyttjade. I 73:e minuten kom avgörande 1-3 och gästerna hann med två mål till före full tid.

-Sollentuna är ett bra fotbollslag och straffade oss när vi försökte jaga för 2-2, konstaterade ESK-tränaren.

Slutresultatet var i överkant sett till matchbilden och Lindqvist var inte alltför nedslagen efter slutsignalen.

-Nej, det var mycket som såg bra ut merparten av matchen. Det går åt rätt håll spelmässigt och i första halvlek spelade vi precis som vi ville. Det tar vi med oss till nästa uppgift som är Kungsängen borta i serien på lördag.


Enköpings SK -Sollentuna FK 1-5 (1-1
)

Mål, 0-1 (21) Jabir Abdihakim Ali, 1-1(36) Linus Sjöberg, 1-2 (64) Oliver Stojanovic-Fredin, 1-3 (73)  Kevin Ali, 1-4 (77) Jabir Abdihakim Ali, 1-5 (90) Charbel Ceylan.

Varningar: 0-0

Publik: 201

Lämna ett svar