Klar för spel i Allsvenskan!

Foto: Kent Lundqvist

Damhandboll: Vendela Tapper lämnar EHF för spel i Allsvenska Örebro.

Efter en längre tid med skador och annat som stått i vägen är det så äntligen dags för Vendela Tapper att ta steget uppåt i seriesystemet.

– Tanken från början var att jag skulle ta det där första steget efter jag tagit studenten, men eftersom jag skadade foten blev jag borta ett år med rehabilitering och den planen sköts därför upp. Spelade med Enköping säsongen som var för att komma in i spelet igen i lugn och ro. Men nu känner jag att vill testa något nytt och när Örebro hörde av sig så kändes det rätt, berättar Vendela.

Hur ser du på den utmaningen sportsligt?

– Såklart är det ett stort steg för mig, men jag är positiv. Är medveten att det kommer innebära hård träning, men det ska bara bli kul. Såklart kommer spelet skilja sig en del, dock tycker jag om att spela handboll med fart så tror det kan passa mig rätt bra ändå.

Det blir även en stor utmaning privat för Vendela som nu lämnar Enköping.

– Jag kommer behöva flytta till Örebro då det kommer bli tufft med att pendla såklart. Till vardags kommer jag antingen plugga eller jobba, det beror lite på men jag tar det som det kommer. Såklart kommer jag sakna allt hemma i Enköping, men det är inte långt från Örebro så jag kommer vara hemma mycket och såklart kolla lite handboll nere på idrottshuset.

Vad vet du om laget och klubben?

– Vet inte så mycket om laget, har väl mött några av spelarna. Har hunnit provtränat med dom och det verkar som ett härligt gäng. Klubben i sin helhet är väldigt seriösa i det dom gör, sen tycker jag att dom har en hälsosam syn på hur handbollen och allt runt omkring ska fungera.

Hur ser din egna målbild ut?

– Min egna målbild är att kämpa och träna hårt. Har stor respekt inför detta men ska såklart se till att njuta och ha kul på vägen, avslutar Vendela.

Lämna ett svar