Kim Amb klar för VM-final!

Foto: Kent Lundqvist

Med det 4:e bästa kastet i kvalet ör Bålstakastaren Kim Amb klar för VM-finalen, men det satt hårt inne.

Spjutkvalet i Doha blev lite av en rysare för Bålsta sonen – Kim Amb som kastade i andra kval-gruppen. Kim inledde med ett kast just över 80 meter, men utanför högra sektorsgränsen. I andra kastet gick det bättre och han fick iväg spjutet 82.98m.

Kim var förvisso åtta i sammandraget med det kastet, men det återstod en omgång. Direkt kvalets gräns låg på 84m. Nu visade Kim att han har något spännande på gång! I sista omgången får han på en bra träff i kastet som bär spjutet hela 84.85m vilket är det 4:e längsta i kvalet. Därmed är Kim klar för sin tredje VM-final av tre möjliga.

– Det känns oerhört roligt! På uppvärmningen var jag nervös men försökte samla tankarna inför första kastet. Första var misslyckat, andra bättre och tredje riktigt bra. Det är första gången jag klarade kvalgränsen i ett mästerskap, sa Kim Amb till SVT.

Kim som haft ett par säsonger kantade av skador ger ett positivt besked inför söndagens final.

– Kroppen känns jättebra, ingen känning i axeln. Nu ska jag ladda inför finalen och fightas om en plats bland de 8 som får kasta alla kasten.

Längst av alla i kvalet kastade Tysklands Johannes Vetter med 89.35m. Bland de som inte tog sig vidare märks hans landsmän Andreas Hofmann (trea i årsstatistiken med 89.65) och Thomas Röhler (nia med 86.99). Final ikväll kl. 18.55 på SVT.

Lämna ett svar