KFC vände och vann derbyt mot HFF!

Foto: Kent Lundqvist

Knarrbackens FC P13 svarade för en mäktig vändning hemma på Gröna dalens IP i derbyt mot Håbo FF.

Vi bänkade oss i solen och förväntade oss ett bra derby mellan KFC och HFF. Lagen har vi sett sedan tidigare och vi visste att det var två bra spelande lag som skulle drabba samman.

Foto: Kent Lundqvist

Det var HFF som rivstartade derbyt mot ett KFC som såg ut som de var tagna av stundens allvar. Redan efter 4 spelade minuter kommer en boll i djupet som hittar fram till en fristående HFF spelare och det var 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

KFC funderade på vad som hände och det straffar HFF omgående med att utöka sin ledning. Bra spel på högerkanten och ett perfekt inlägg som nickas i mål till 0-2 och då var det bara 6 minuter spelat!

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget skakade av sig den trevande inledningen och fick ordning på spelet. Man ställde om laget en smula och då fick KFC ordning på spelet.

Foto: Kent Lundqvist

I den 8:e matchminuten så får vi se KFC reducera. En andraboll dimper ned utanför straffområdet och pang så satt 1-2 stenhårt under överliggaren.

Foto: Kent Lundqvist

KFC fick nu blodad tand och spelade ut. Det skapades en hel del bra lägen och till slut så skulle det ge resultat. Med dryga 10 minuter spelat så får vi se ett snyggt genombrott och ett avslutet som håller hög klass till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Den avslutande delen av första perioden gick klart till hemmalaget, men en boll i målramen och gästernas keeper som gör en räcka kalasräddningar står i vägen för ett ledningsmål.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten skulle fälla avgörandet i detta derby. Nu var det hemmalagets som rivstartade perioden och med två minuter spelat så dundrar KFC in ledningsmålet från distans.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är det HFF som agerar sömnigt och trögt. Det skulle hemmalaget straffa skoningslöst. Fem minuter senare så får vi se hemmalaget visa ”skills” på små ytor. Det resulterar i ett snyggt instick och friläge som ger 4-2.

Foto: Kent Lundqvist

HFF försöker resa sig ur den svaga starten på perioden, men lyckas inte alls få tag i spelet. Det blir mest soloprestationer och just i ett sådant försök så svarar KFC för en snygg bollstöld på mittplan och ur det kom en blixtrande omställning och 5-2.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så vaknar HFF till och hittar också en bättre kollektiv rytm vilket också gav ett avslutande tryck på KFC defensiven, men mer än ett par distansskott kommer inte från gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

HFF startar också den tredje och sista perioden bra. Med bra rull på bollen skapar gästerna ett par riktigt högoktaniga chanser som tvingar hemma-keepern till att sträcka ut och rädda.

Foto: Kent Lundqvist

I stället för reducering och liv i derbyt igen så punkterar KFC matchen på en ny snabb omställning som gav 6-2 och omgående även 7-2. Det stannade inte där för innan matchen var över så fastställde hemmalaget slutresultatet till 8-2.

Foto: Kent Lundqvist

Knarrbackens FC – Håbo FF 8-2 (2-2,3-0,3-0)

Lämna ett svar