KFC imponerade!

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Knarrbackens FC P13 imponerade stort hemma på Gröna dalens IP mot Sigtuna.

KFC öppnade säsongen med match hemma mot Sigtuna som man känner väl efter ett antal bra matcher lagen emellan.

– Ja, vi känner varandra väl då vi spelat mot varandra i 5&7 manna och nu även i 9 manna. Det brukar bli bra matcher, berättar KFC-tränaren Mika Päiväneiemi.

Under den första 10 minuterna av matchen bjuds vi på bra fotboll med ett högt deltagande där bollen går mellan alla lagdelar. Det är dock fortsatt 0-0 trots att båda lagen kommer till ett par bra lägen.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga kvarten spelad så kommer den första riktigt heta chansen och då är det hemmalaget som presterar. Ett bra inspel från högerkanten hittar in centralt i boxen, men avslutet går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Nu lossnar matchen ganska rejält en stund och ganska omgående så är det gästande Sigtuna som har en jättechans att ta ledningen. Ett friläge framför mål räddas föredömligt av hemmakeepern.

Foto: Kent Lundqvist

När det spelats 20 minuter så kommer bollen ut på högerkanten för KFC och vi får se ett strålande solonummer som avslutas med en chip som håller hög klass och det är 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Någon minut senare är det nära kvittering, men hemmakeepern svarar för en ny högoktanig räddning. Spelet vänder och hemmalaget får med sig en vänsterhörna som klackas i mål och det är 2-0 för KFC när lagen tar periodvila.

Foto: Kent Lundqvist

Under de första 10 minuterna av den andra perioden är det mycket Sigtuna som ligger på för en reducering. Men KFC defensiven är omutlig och håller rent.

Foto: Kent Lundqvist

Istället sticker KFC upp och gör 3-0 på en högerhörna och ganska omgående även 4-0 efter ett bra inspel från högerkanten som snyggt och prydligt skarvas i mål bakom en chanslös målvakt i Sigtuna.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen av perioden går klart till gästerna som skapar chans efter chans att reducera, men står inte målvakten i vägen så gör målramen det vilket gör att 4-0 står sig efter två spelade perioder.

Foto: Kent Lundqvist

Det fortsätter i den tredje perioden där Sigtuna gör allt rätt inledningsvis och skapar chanser. Tillslut så skulle det skipas någon form av rättvisa och då är det en klassisk strumprullare som gör att gästerna kan reducera till 1-4.

KFC mattas betänkligt i den sista perioden, men lyckas ändå samla kraft och sätta in nådastöten. Efter en bollstöld högt upp i banan kommer 5-1. Sigtuna skulle dock få sista ordet när de fastställer slutresultatet till 5-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en bra match i två av tre perioder. I den sista mattas vi och får jobba hårt som ett lag för att freda vårt mål. Vi vinner en jämn match mycket tack vare hårt arbete som lag och att vår målvakt – Gustav Stertman svarar för en mycket bra match samtidigt som vi är effektiva. Det blir alltid kul och bra matcher mot Sigtuna. Vi har dem även i serien så det skall bli spännande och se hur det går när vi möter dem igen, avslutar KFC-tränaren.

Knarrbackens FC – Sigtuna IF FK 5-2 (2-0,2-0,1-2)

Lämna ett svar