Karriärens två längsta kast för Kim Amb!

Foto: Kent Lundqvist

Bålstakastaren Kim Amb slog till under årets upplaga av Finnkampen med att kasta sina två längsta spjutkast någonsin och är därmed VM klar.

I Finnkampen 2019 på Stockholms Stadion slog Kim Amb till direkt i första kastet och skickade iväg spjutet hela 85.89 vilket betydde seger i tävlingen med 3,5m marginal till tvåan Lassi Etelätalo.

Ambs sex år gamla personliga rekordet förbättrades därmed med hela 1.28m vilket är det näst längsta kastet genom tiderna i Sverige! Bara förre världsrekordhållaren Patrik Bodén är före med det svenska rekordet på 89.10m från 1990.

Med detta jättekast säkrade Amb en VM biljett med nästan tre meters marginal och överträffade även kvalgränsen till OS i Tokyo 2020 som är 85m.

– Det är sex år sedan jag senast satte personligt rekord och det är speciellt att få göra det inför den här fantastiska publiken på Stockholm Stadion, säger Kim till Friidrott.se

– Jag har känt att formen är bra men det gäller att få till det på tävling också och det fick jag idag. Härligt att göra det när man har familjen på plats.

Amb hade även ett kast som mätte hela 84.88m vilket även det var längre än sitt gamla personbästa!

Lämna ett svar