Karateklubben representerade Enköping, Sverige

Foto: Privat

Enköpings Karateklubb representerade åter den blågula fanan under ett stort Internationellt Karateseminarium i Murcia, Spanien.

Nio av klubbens medlemmar kämpade tappert under tre dagar tillsammans med ca 300 andra likasinnade. Seminariet ägde rum den 29–31 mars 2018 där japanska karatemästare hade samlats för att dela med sig av sina lärdomar till karateutövare som samlats från världens alla hörn.

Foto: Privat

Den mycket respekterade Organisationen klubben tillhör, OGKK Okinawa Goju Ryu Karatedo Kyokai tränar traditionell Karate i enlighet med grundaren 10 Dan Eiichi Miyazato Senseis läror och fotspår.

-Seminariedeltagarna fick lära sig nya tekniker och fick svettas rejält under ledning av organisationens högsta och krävande japanska ledning, säger Ilpo Aavisto Sensei ordförande i klubben.

Graderades efter noggrann test

Foto: Privat

4st av klubbens medlemmar fick gradera sig till nästa nivå i sin karatekarriär efter att ha uppvisat sina färdigheter inför den noggrant granskande japanska graderingskommittén.

Peter Jezewski erhöll 3 Dan (graden) av svart bälte, Peter Andersson 4 Dan, Soile Carroll 6 Dan, Ilpo Aavisto 7 Dan.

Även de andra medlemmar som deltog på seminariet gjorde imponerande avtryck, och visade hög nivå av kunskaper i denna ädla kampkonst. Övriga instruktörer som var med var: Piotr Binieda, Richard Ahlsröm, Michél León, Marika Andersson och Pontus Ängerfors.

-Vi är mycket nöjda med våra insatser, kommenterar Ilpo

På världskartan igen

Foto: Privat

-Lilla Enköping sattes därmed på Världskartan igen och Enköpings Karateklubb är vida känd och respekterad i den stora Karatevärlden som ”Vikings from Sweden”. Vår kämparanda och våra tekniker har högt anseende bland våra vänner i Karatevärlden. Många vill komma till Enköping och träna med oss, vilket är ett bra betyg för oss, tillägger Ilpo

Sommarläger med 17 timmars träning.

Medlemmarna har därmed åter fyllt på med nya kunskaper som delas med klubbens övriga medlemmar, vilket skall inspirera till vidare utveckling i denna spännande kampkonst. Detta sker närmast 15-17 juni då klubben har det årliga sommarlägret med ca 17 timmars träning, där även graderingar kommer att äga rum. Sommarlägret avslutas med kort uppvisning samt vattenträning i Bredsand kl.14.00 söndag den 17 juni.

Självförsvar för tjejer

Foto: Privat

Klubben har vidare, efter stor efterfrågan startat en självförsvarskurs i april för tjejer. Soile Carroll som har stor och lång erfarenhet leder denna tjejgrupp en dag i veckan. Det är en tuff kurs som baseras på verkliga hotfulla situationer som deltagarna får lära sig att hantera.

-De tjejer som är med är jätteduktiga och som det ser ut just nu kommer en ny kurs att starta till hösten, säger Soile Sensei.

 50 års jubileum på Okinawa

Klubbens nästa internationella mål är att deltaga på organisationens OGKK 50 års jubileum sommaren 2019 som äger rum på ön Okinawa i Japan. Detta kommer att bli ett gigantiskt stort Seminarie där vi åter får representera lilla Enköping (vi är som lilla gallerbyn i ASTERIX).

-Det blir till att börja träna riktigt hårt inför för detta, då vi inte har någon trolldryck att ta till, skrattar Ilpo avslutningsvis.

 

Lämna ett svar