Kantboll för EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK var så nära att knäppa topplaget IBF Roslagsalliansen på bortaplan, fick tillslut nöja sig med en poäng i en match som slutade 4-4 (0-2,1-1,3-1).

Lite så känns det, för vi gör en riktigt bra match. Försvarsspelet är jag väldigt nöjd med, berättar tränare Andreas Olofsson.

EIBK rivstartade första perioden då Jonatan Hillerstig gör 0-1 redan efter 1,16 spelat. Efter målet så blir det tight och tillknäppt, men det skulle komma att falla ett mål till i perioden och det är Gustaf Persson som gör 0-2 med 18,40 spelat.

I mellanakten så startar EIBK bra och det resulterar 3,13 in i perioden då Albin Pettersson utökar ledningen till 3-0 i spel fem mot fyra och greppet var kopplat. Matchen är sedan jämn och fortsatt tight, men med 14,51 spelat åker EIBK på en dubbelutvisning och tvingas spela tre mot fem, då kommer reduceringen till 1-3 och hemmalaget får vind i seglen.

Jag vet inte riktigt, men det känns som att innan våran dubbelutvisning så har vi full kontroll på dem, ja Roslagen har bollen mycket och skjuter mycket, men väldigt mycket går i förstatäck på oss där vi gör ett hästjobb och dem bollarna som går igenom så hade vi Rasmus Larsson i målet som var på toppnivå. Framåt hade vi lite svårare, men Roslagen är bland dem lagen som har släppt in minst i serien så deras försvarsspel är ju väldigt bra, säger Andreas.

På 41 sekunder i en sekvens av inledningen av den tredje och sista perioden lyckas hemmalaget både reducera till 2-3 och kvittera till 3-3. EIBK skulle dock svara ganska omgående med att återta ledningen då Persson gör 3-4. Det är ett resultat som ser ut att stå sig matchen ut, men med 16,56 tar hemmalaget en lyckad timeout och lyckas kort därefter kvittera till 4-4.

Det är dock nära att EIBK får med sig alla poängen.

Vi har en jättechans efter vår timeout i slutet, jag tror det är Linus Sjöqvist som slår en lite hårdare pass till friställd Gustaf Persson på bortre stolpe, men tyvärr så missar han, berättar Andreas som summerar:

Dubbelutvisningen och Roslagen gör sitt första mål, där får ju Roslagen vittring på mer mål, men vi gör det riktigt bra i försvaret ända ner till Rasmus. Roslagens tre sista mål är bollar som går på spelare, klubba och fot in så det är det som känns riktigt surt för vi var värda tre poäng. Utöver att hela laget gör ett hästjobb i denna match så måste jag nämna Rasmus i målet, Timothys och Simons slit i försvarsspelet.

IBF Roslagsalliansen – Enköpings IBK 4-4 (0-2,1-1,3-1).

Skott: 29-16 (8-7,8-6,13-3)

Mål, EIBK: Gustaf Persson 2, Jonatan Hillerstig, Albin Pettersson.
Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar